Házi kedvencek, cápák és fegyverek, egy kis görbe tükör a társadalomnak, meg némi 80-as évek nosztalgia. Bármit mondhatunk, csak azt nem, hogy az e havi mozikínálat unalmas lenne. Figyeljétek!

A kis kedvencek titkos élete (The Secret Life of Pets)

Animáció? Pipa. Aranyos karakterek? Pipa. Humoros történet? Pipa. Más szinte nem is kell ahhoz, hogy jót szórakozzunk a gyerekekkel, ha filmnézéshez támad kedvünk. Ami miatt igazán szerethetővé válik  A kis kedvencek titkos élete, az az, hogy magukról a kis kedvencekről szól. Ennek pedig bevalljuk, sok más emberrel együtt mi sem tudunk ellenállni.

Bemutató: augusztus 4.

Micsoda spanyol éjszaka! (Mi gran noche)

Újévi buli augusztusban? Miért is ne! Kivételes spanyol szatíra egy tévétársaság újévi műsorának felvételéről, ahol több száz statiszta kénytelen együtt tölteni jó néhány napot. A dologból persze nem sül ki túl sok jó, cserébe viszont annál viccesebb szituációkba keverednek a főhősök. Mi pedig, mivel szeretjük, ha tükröt tartanak a társadalomnak, 100 percen keresztül nevethetünk. Ha hasonlóan éreztek, a Goya-díjra jelölt alkotást ne hagyjátok ki!

Bemutató: augusztus 11.

A zátony (The Shallows)

Klasszikus cápás sztori 21. századi köntösbe bújtatva, tökéletes hangeffektekkel és kameraállásokkal megspékelve, amitől azonnal kedvünk támad megnézni a filmet, melyben Blake Lively elszánt harcot vív a szörfösök ősellenségével. Plusz izgalomfaktort ad a filmnek, hogy az áhított vízpart szinte karnyújtásnyira van, a főszereplő mégsem juthat egykönnyen a szárazföldre.

Bemutató: augusztus 11.

Haverok fegyverben (War Dogs)

Első ránézésre blődnek tűnhet a Jonah Hill (A Wall Street farkasa, Ave, Cézár!) és Miles Teller (Whiplash) főszereplésével készült film előzetese, de ha belegondolunk, hogy megtörtént eseményeken alapul – a szemtelenül fiatalon fegyverkereskedővé vált David Packouzról és Efraim Diveroliról szól – és elképzeljük, milyen következményei vannak a fegyverkereskedelemnek, inkább mondjuk rá, hogy egyfajta tragikomédia, ami mélyen elgondolkodtat.

Bemutató: augusztus 18.

Sing Street (Sing Street)

80-as évek, kamaszkor, szerelem, zene. Ha nosztalgiázni támad kedvetek, ezt a filmet válasszátok, mert nemcsak a képi világa, de a zenei felhozatal is egy tagadhatatlanul klasszikus érát idéz fel. A történet lényege, hogy a főhős kamaszfiú beleszeret a lányba, és azért, hogy megszerezze, egy komplett zenekart alapít, és rengeteg addig ismeretlen dologba bonyolódik. A film jól bemutatja Írország kulturális közegét is a korban.

Bemutató: augusztus 18.

Palackposta (Flaskepost fra P)

A krimi könyvadaptációkkal nem tudnak mellényúlni az északi országok, ez a Palackpostával sincs másként. A végletekig feszíti a húrt, a feszültség pedig szinte haraphatóvá válik, úgy izgulhatjuk végig a több éve történt, rejtélyes gyermekrablás történetét. A filmben senki sem az, akinek látszik, és ettől még zseniálisabbá válik Hans Petter Moland rendezése. Emiatt már most fáj a fogunk egy Palackpostás mozijegyre.

Bemutató: augusztus 25.

Összeállította: S. R.

Nyitókép: IMDb