Bizarrnak hatnak vagy sem, a sorozatgyártók igyekeznek minden igényt kielégíteni, ha paranormális erőkről van szó. Válogatásunk is ezt hivatott alátámasztani, melyben a valaha volt legsikeresebb szériákat gyűjtöttük össze.

Odaát

A Winchester-fivérek egészen fiatalok voltak, amikor először találkoztak a paranormális erőkkel, innentől pedig – apjuk irányításával – ők maguk is „kitanulták” a démonirtás mesterségét. Amikor azonban a férfi eltűnik, Sam és Dean – korábbi sérelmeik ellenére – együtt indulnak el, hogy megkeressék őt, de az út során számos természetfeletti akadállyal meg kell küzdeniük, amihez rengeteg töltényre és szenteltvízre van szükségük. A sorozat 2005 óta fut és már a 11. évadnál tart, ami ritkaságnak számít.

https://www.youtube.com/watch?v=4kmA86_hnbo

Szellemekkel suttogó

Melinda és a férje Jim első ránézésre egy átlagos házaspárnak tűnnek, de a nő nem mindennapi képességgel bír: látja és hallja azoknak az elhunytaknak a szellemeit, akiknek valamilyen befejezetlen dolguk maradt a földön. Melinda feladata, hogy rájöjjön, mi miatt rekedtek itt, hiszen ez az egyetlen út, hogy végre megtérhessenek a fénybe. A sorozat öt évadot ért meg, 2005-2010 között adta az CBS csatorna.

A Médium

Allison Dubois furcsa, már-már élethű álmaiban bűntények szemtanúja lesz, melyekről kiderül, hogy nem is álmok, hanem megtörtént esetek, így a jogászhallgató hamar az ügyészség soraiban találja magát. Olyan ügyekben kérik a segítségét, melyekkel a hagyományos úton nem haladnak, így Allison különleges adottságával tudja segíteni a nyomozók munkáját. A hölgy valódi személy, az ő élete alapján készítették a hét évadot megért sorozatot.

Szellemlabor

A Szellemlabor nem egy fikcióra épülő sorozat, mint ez eddig felsoroltak, sokkal inkább egy realitynek is nevezhető műsor, ahol Brad és Barry Klinge tudományos eszközökkel próbálnak a paranormális jelenségekre válaszokat találni. A széria 26 részen keresztül futott a Discovery Channel műsorán.

X-akták

Ha a paranormális UFO-tevékenységgel és okkultizmussal foglalkozó sci-fi sorozatok kategóriájában versenyt rendeznénk, egyértelműen az X–akták nyerne, hiszen Mulder és Scully FBI ügynökök munkáját még az is ismeri, akit egyébként az efféle természetfeletti témák hidegen hagynak. A sorozat kilenc évadot ért meg, de a készítők a sikeren felbuzdulva két mozifilmet is készítettek belőle, majd 2015 márciusában bejelentették, hogy hat új epizóddal egészítik ki a történetet, melyet azóta már közvetítettek is a tévében.

https://www.youtube.com/watch?v=Qi_9YuMynW0

A Nők Lapja Ezotéria 2016/3. számában bizarr paraképességekről olvashattok. A magazin május 24-én érkezik az újságárusokhoz.

Szöveg: D. A.

Fotó: Pinterest