A Balaton déli partján áll a Kristinus Borbirtok, ahol pattogatott kukorica és kóla helyett díjnyertes borokkal várják a moziba látogatókat. Ha hódolnátok az újfajta szórakozásnak, akkor érdemes beülni az egyik nem mindennapi előadásra!

nő-borozik2

A borkészítés hagyománya nem újdonság Kéthelyen. A Balaton déli partján álló kis falu évszázados múltra tekint vissza a szőlőtermesztés terén, ám a Kristinus Birtok ehhez képest még gyerekcipőben jár, hiszen mindössze hét évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit. Ám – ahogyan az az áprilisi Nők Lapja Pszichéből is kiderül – a kor nem minden, a hét év alatt a birtok például a környék egyik legnagyobb pincészetté nőtte ki magát. Rendezvényhelyszínként, illetve hotelként is működik, most pedig a bor és a filmek szerelmeseinek igényét kielégítve mozit is nyitottak. Ezzel nem csak az országban, de Európában is történelmet írtak, ez ugyanis a kontinens első bormozija!

Áprilisban – péntekenként és szombatonként­ – több neves mozifilmmel is készülnek 18 órai kezdettel, amihez borkóstolás is kapcsolódik. A mozijegy ára 690 forint, a finom nedűért pedig 300 forintot kell fizetni deciliterenként. Aki pedig úgy gondolja, a vetítés után a birtok titkait is felderítheti!

Vetítési időpontok:

április 15: Rumnapló
április 16: A stonehearst elmegyógyintézet
április 22: Kísértés
április 23: Szarvak

Szöveg: Debreceni Andrea

Fotó: Thinkstock