Óriási körültekintéssel készült el legújabb, Iskolaválasztó különszámunk, mellyel nemcsak a középiskola előtt állók választását szeretnénk segíteni, de igyekeztünk minél árnyaltabb képet adni a tanítás jelenlegi helyzetéről is.

nliskolavalaszto

Ha fellapozzátok a magazint, a 150 legsikeresebb középiskola listája mellett olyan témákról is olvashattok, melyek segíthetnek meghozni azt a döntést, ami a gyerekek életét 4, 6 vagy 8 évig alapvetően meghatározza a későbbiekben.

Kiderül, valóban szükség van-e diplomára, illetve az is, hova mehet tovább a diák az alternatív iskolákból. Iskolapszichológusokkal is beszélgettünk, hogy megtudjuk, mivel fordulnak hozzájuk a gyerekek, illetve a túlterheltség témakörét is körbejártuk egy cikk erejéig.

Diákokat kérdeztünk arról, vajon milyen középiskolát választanának, ha teljesen önállóan döntenének a kérdésben, iskolaigazgatóktól próbáltuk megtudni a sikeres középiskolák titkát. Ezen felül Rácz Zsuzsa véleményét is megtaláljátok a lap hasábjain, akárcsak interjúnkat Vekerdy Tamással, aki az iskolai témákban megkerülhetetlen szakembernek számít.

További hasznos információkért és érdekességekért irány az újságárus!