Ínycsiklandó ünnepi ételeket jó áron beszerezhető alapanyagokból is készíthetünk, ezt bizonyítja Barbi legújabb receptje is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 cm-es friss gyömbérdarab
- 30 dkg sárgaborsó
- 4 dl sűrű kókusztej (konzerv, helyettesíthető főzőtejszínnel)
- só, bors
- 8 szelet bacon
- 4 dkg dió
- A vöröshagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hámozott, reszelt gyömbért és a sárgaborsót. Felöntjük kb. 1,2 liter vízzel, lefedve főzzük 40 percig, amíg a borsó szétfő.
- Botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk, pár percig forraljuk.
- A baconszeleteket sütőlemezre téve 200 °C-os sütőben ropogósra sütjük, és a dióval összeaprítjuk. A leves tetejére szórjuk tálaláskor, megcsepegtethetjük kókusztejjel, megszórhatjuk aprított petrezselyemmel is.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS, SÜTÉS
KALÓRIA 664 KCAL/ADAG
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
Ez is érdekelhet: Szerény advent – konyhai kísérlet rengeteg plusszal
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/12. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
