Gyömbéres sárgaborsó-krémleves pirított baconnel és dióval

Gyömbéres sárgaborsó-krémleves pirított baconnel és dióval

Ötletet adunk a karácsonyi (pénztárcakímélő) menühöz – Balázs Barbi az ünnepi vacsorához most egy fűszeres levest ajánl.

Ínycsiklandó ünnepi ételeket jó áron beszerezhető alapanyagokból is készíthetünk, ezt bizonyítja Barbi legújabb receptje is. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 cm-es friss gyömbérdarab
  • 30 dkg sárgaborsó
  • 4 dl sűrű kókusztej (konzerv, helyettesíthető főzőtejszínnel)
  • só, bors
  • 8 szelet bacon
  • 4 dkg dió
  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hámozott, reszelt gyömbért és a sárgaborsót. Felöntjük kb. 1,2 liter vízzel, lefedve főzzük 40 percig, amíg a borsó szétfő.
  2. Botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk, pár percig forraljuk.
  3. A baconszeleteket sütőlemezre téve 200 °C-os sütőben ropogósra sütjük, és a dióval összeaprítjuk. A leves tetejére szórjuk tálaláskor, megcsepegtethetjük kókusztejjel, megszórhatjuk aprított petrezselyemmel is.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FŐZÉS, SÜTÉS
KALÓRIA 664 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

Ez is érdekelhet: Szerény advent – konyhai kísérlet rengeteg plusszal

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/12. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO december

Ajánlott videó