Így ünnepel Mariah Carey vagy Barack Obama – hírességek kedvenc karácsonyi szokásai

Lehet, hogy ugyanaz a kedvenc ünnepi édességed, mint Reese Witherspoonnak?

A karácsonyt szerte a világon több millióan ünnepeljük, s bár eltérő családi és kulturális hagyományokkal tesszük, a lényegén – mely a szeretet és az együttlét fontossága – ez mit sem változtat. Hagyományaink mellett számtalan más közös pontot is felfedezhetünk egymásban az ünnep kapcsán, éljünk bárhol a világon, sőt, még akkor is találunk párhuzamokat, ha egyikünk például ismert hollywoodi színésznő, egykori elnök vagy épp a világ egyik leggazdagabb embere. Lássuk, milyen tradíciókra vágyik még Mariah Carey, melyekről nem énekelt híres karácsonyi dalában, de ha kíváncsiak vagytok arra, melyik híresség nem ad a gyermekeinek ajándékot, vagy hogy kinek a családjában kötelező viselet a karácsonyi pizsamaszett, akkor olvassátok el ünnepi merítésünket. 

Reese Witherspoon

reese witherspoon karácsony

Fotó: Instagram/@reesewitherspoon

A Hatalmas kis hazugságok – melyből egyébként hamarosan érkezik a harmadik évad – és a Kis tüzek mindenütt sorozatok színésznőjének a valóságban nem jelent gondot a mintaanyuka szerep, legalábbis kedvenc családi hagyománya erre enged következtetni. Még egy korábbi instagram posztjában tett róla említést, hogy minden évben gazdagon díszített mézeskalácsházat készítenek a gyerekeivel közösen – már amennyi a szorgos kóstolások közepette marad az ünnepi alkotásból. 

Barack Obama

barack obama karácsony kutya

Az egykori elnök kutyájával, Sunnyval kívánt kellemes ünnepeket a követőnek (Fotó: Instagram/@barackobama)

Az Obama család karácsonyáról főleg a Fehér Házban töltött idejük alatt hallhattunk részleteket, de a házaspár tavalyi 30 éves évfordulója kapcsán is felelevenítette egyik legkedvesebb ünnepi emlékét. A pillanatfelvételen Barack Obama csókot nyom Michelle arcára egy fagyöngy alatt, mely tradíció egyébként az angolszász hagyományban annyit jelent, hogy a pár szerelme örökké tart majd. Michelle a képaláírásban még hozzáteszi, ne feledjük azokat a dolgokat, melyekkel megáldott bennünket a sors és ha tehetjük, osszuk meg ezeket a körülöttünk élőkkel is. 

Drew Barrymore

drew barrymore karácsony

Fotó: Instagram/@drewbarrymore

A színésznő már a nemrég megjelent, Egy lázadó háziasszony című könyvének címében is utalt rá, hogy esetében semmi sem a hagyományos, megszokott módon zajlik, ami azt jelenti, hogy a karácsonyi szokások tekintetében is a maga útját járja. Drew Barrymore olvasatában ez annyit jelent, hogy nem ajándékozza meg gyermekeit karácsonykor, helyette inkább igyekszik emlékezetes pillanatokkal, pontosabban egy közös utazással meglepni családját. „Úgy gondolom, emlékezni fogunk a helyre, a képekre és az élményre, és ezt szeretném átadni nekik.”

Bill Gates

bill gates karácsony

Fotó: Instagram/@billgates

A világ negyedik leggazdagabb embere sem viszi túlzásba a karácsonyi készülődést, de azért így sem maradhat el már hagyományosnak mondható novemberi könyvlistája, melyben Bill Gates az általa legjobbnak ítélt olvasmányokat ajánlja a kandalló mellé kikapcsolódásnak. De az öt könyvből álló gyűjtés mellett van más is a tarsolyában. Méghozzá egy kötelező karácsonyi pizsamaszett, melyet az egész Gates család magára ölt szenteste, ahogy a kedvenc karácsonyi zenéket felvonultató Holiday Playlist összeállítása sem maradhat el egyetlen évben sem. 

Mariah Carey

mariah carey karácsony

Fotó: Instagram/@mariahcarey

És vajon hogyan ünnepel minden idők kedvenc karácsonyi dalának anyja? Talán nem meglepő, hogy Mariah Carey otthonában az ünnepi dalokon és filmeken túl ebben az időszakban minden más tiltólistás, sőt, ahhoz is ragaszkodik, hogy képletesen bár, de ő nyissa meg hivatalosan a karácsonyi szezont novemberben. Idén ezt egy humoros instagram videóval tette, melyben jégtömbből olvasztották ki a magára csak karácsonykirálynőként hivatkozó énekesnőt, aki azt is elárulta, hogy kedvenc karácsonyi filmje nem más, mint a Mi a manó? Will Ferrellel a főszerepben.  

Paul McCartney

paul mccartney karácsony

Fotó: Instagram/@paulmccartney

A legendás The Beatles zenekar egykori tagja mindenkor ragaszkodott ahhoz a hagyományhoz, hogy egyetlen karácsonyt sem tölt távol a szeretteitől. „Mindig igyekeztem kiszállni. Mindig kijelentettük, hogy otthon akarunk lenni” – nyilatkozta egy interjújában, melyben megosztotta, az ajándékot kizárólag karácsony reggelén bontják ki, de a csúnya karácsonyi pulcsik, a sült zöldségek és a fa közös díszítése sem hiányozhat a bevált ünnepi rutinból. 

Martha Stewart

martha stewart karácsony

Fotó: Instagram /@marthastewart

A 80 év felett is bombaformában mutatkozó médiaszemélyiségtől pazar karácsonyi vacsorákat és lélegzetelállító házi süteményeket várunk, de Martha Stewart kedvenc karácsonyi tradíciói jóval túlmutatnak a konyha határain. Honlapján közel tíz hagyományos szokást nevez meg, melyek számára mind egyet jelentenek a hamisítatlan karácsonyi hangulattal. Ilyen például a DIY ajándékok készítése, a kert díszkivilágítása, Dickens Karácsonyi ének című regényének olvasása és persze az elmaradhatatlan sütiparti-szervezés. 

Vannak, akik idén is továbbőrzik hagyományaikat, miközben Károly király épp megtörni készül egy régi családi tradíciót. Ebben a cikkben megosztjuk, milyen változás várható idén a királyi karácsonyi menetrendben. 

Kiemelt kép: Monica Schipper/Kevin Mazur/Jeff Kravitz; noklapja.hu