Ezt árulja el rólad a karácsonyfád – többet, mint gondolnád

Minél színesebb, annál jobb, vagy inkább elegáns és egyszínű? Lássuk, hogy rád igaz-e, amit rólad sugall a fád!

Műfenyő, valódi, gyökeres, esetleg nordmann vagy éppen luc? Rengeteg az eldöntendő kérdés, amit mindenki a saját (vagy a család többi tagja) vérmérsékletének megfelelően válaszol meg. (A lakberendező pedig szakszerűen díszíti a fát, ebből a cikkből kiderül, hogy hogyan – a szerk.) Ahány ház, annyi karácsonyfa lehet, és akkor még nem is beszéltünk a díszítésről, amit éppúgy befolyásol az ízlésünk, mint mondjuk a belsőépítészeti trendek. De vajon mit árul el a karácsonyfánk a személyiségünkről?

„Mindent bele” díszítés

Nem kenyered az óvatoskodás, és nem szeretsz túl sokat sem bajlódni valamilyen koncepció kitalálásával. Úgy vagy vele, hogy inkább menjen mindenből egy kicsi (vagy inkább sok, az még jobb) a fenyőfára, nem hiszel a kevesebb több eszméjében. Szereted a (látszólag) össze nem illő díszeket és stílusokat, amit hamar a magadévá teszel, és gyakorlatilag a képedre formálsz. Nem érdekelnek sem a trendek, sem mások véleménye, és nem szeretsz beállni a sorba sem. Az egyetlen célod, hogy kifejezd a saját – nagyon egyedi és kreatív – személyiségedet, és hogy minden úgy nézzen ki, ahogyan te szeretnéd. 

Skandináv letisztultság

Ha a fádon egyszerű, skandináv stílusú díszek vannak, akkor igazi minimalista vagy, aki nem szereti a zsúfoltságot az otthonában sem. Jobban szereted az egyszerű és letisztult dolgokat. Gyakorlatias és realista vagy, kevés időd jut az életben a komolytalanságokra. Azért kedveled az egyszerű dekorációkat, mert egyszerűek és megfizethetők – nem unalmasak! Ez pedig rád és az életedre is igaz: szereted, ha tisztán látsz az életedben, és emiatt általában mindent meg is tervezel előre. Ettől azonban egy cseppet sem leszel besavanyodott vagy éppenséggel merev, ellenkezőleg: neked rend és egyszerűség kell ahhoz, hogy szárnyalhass.

Rengeteg girland

A csillogó boaszerűség az egyik leggyakoribb karácsonyfadísz, mert nemcsak viszonylag olcsó és könnyen használható, de azonnal feldob bármilyen fát. Klasszikus, de közben kicsit giccses is, a szó legjobb értelmében. Te is ilyen vagy: tiszteled a hagyományokat, de közben szeretsz szórakozni is és nem félsz attól, hogy néha kicsit kitűnj a tömegből.

Üveggömbök a fán

Ha a fádat üveggömbök borítják, akkor biztosan optimista vagy. Mindenben és mindenkiben (főleg a macskádban) a legjobbat látod magad körül, és értékeled az élet apró dolgait.

Fotó: Getty Images

Kézzel készített karácsonyfadíszek

Ha sok olyan díszed van, amelyet a családod kézzel készített, az azt jelenti, hogy nagyon közel állsz a családtagjaidhoz, és azt is mutatja, hogy nagyon szereted a hozzád legközelebb állókat.

Hópelyhes karácsonyfadíszek

Valószínűleg odavagy ezért az ünnepért, és emiatt az egész otthonod zöld és piros színekben pompázik ilyentájt, mert számodra mindezek kéz a kézben járnak. Emellett reménytelenül romantikus is vagy, aki szeret karácsonyi filmeket nézni, karácsonyi zenét hallgatni, és közös élményeket szerezni a barátokkal és a családdal.

Fényfüzérek

A mindenféle színben (vagy éppen fehéren) ragyogó fényes lámpácskák az ünnepi fa alapdarabjai. Ha a fádat ellepik ezek, akkor valószínűleg optimista vagy a szíved mélyén, és hiszel a pozitív gondolkodás erejében. Valószínűleg olyan ember is vagy, aki szeret fényesen ragyogni és a figyelem középpontjában lenni, miközben mindenki téged (és a fádat) néz!

Hófehér karácsonyfa

A tiszta fehér karácsonyfa most elég divatosnak számít, így sokan választják ezt. Főleg azok, akik szeretik a drámaiságot és hajlamosak a merészségre. Magabiztosak, újítóak, ultramodernek és rendszeresen posztolnak a közösségi médiában, ahol megmutathatják menő fájukat is. Persze vannak, akik nem fogják érteni vagy értékelni ezt a stílust, és akár ízléstelennek is tarthatják, de téged ez cseppet sem érdekel.

Fotó: Getty Images

Jelképes faág vagy mini karácsonyfa

Helyhiány miatt döntöttél így, vagy mert kirepültek már a gyerekek? Ha utóbbi, akkor nem csoda, hiszen az elmúlt sok-sok év karácsonyai valószínűleg csak a gyerekeidről szóltak, most pedig kezded újra felfedezni, hogy neked mit is jelent ez az ünnep. Az is lehet, hogy egyáltalán nem izgat ez az egész felhajtás, mert mondjuk úgy gondolod, hogy már teljesen kiüresedett – ezzel sincsen semmi gond. Ameddig a többiek fejvesztve vásárolgatnak, vagy éppen többször is végigbumlizzák családostul a várost, hogy aztán kiszáradt bejglit egyenek és émelyítő likőröket igyanak, te addig nyugodtan tudsz pihenni.

Túl nagy karácsonyfa

Egy szó: túlkompenzálás. Valamit titkolsz, de mit? Senki sem ismeri meg az igazi énedet, mert a csillogó díszek és egy hatalmas fa mögé rejtőzöl.

Fotó: Getty Images

Tökéletesen feldíszített karácsonyfa

Tökéletes házad van, mintaszerű partner, szülő, gyermek és barát vagy. Minden születésnapra és évfordulóra emlékszel a Facebook segítsége nélkül is, és bravúros könnyedséggel zsonglőrködsz az otthoni és a szakmai élet között. A spontaneitás gondolata is rettegéssel tölt el, mivel már augusztus óta tervezed a tökéletes karácsonyt. Talán egy picit túlságosan is dolgozik benned a maximalizmus, és érdemes elgondolkoznod: kinek is akarsz megfelelni? Mi történik akkor, ha valamelyik dísz eltörik, vagy bereped a bejgli? Eláruljuk: semmi. Tanulj meg lazítani kicsit az ünnepek alatt is – sokkal boldogabb lesz az életed.

Kiemelt kép: Getty Images