3 csillagjegy, akit már most stresszel a karácsony

A karácsony a szeretet ünnepe – de nem eme három csillagjegy szülöttének.

A többség számára a karácsony az év legszebb időszaka. Kidíszítik a lakást, megveszik az általuk legtesthezállóbbnak gondolt ajándékokat, kitalálják a menüt, és a nagy készülődés közben szépen díszbe öltözik a szívük és a lelkük is. Van 3 csillagjegy, aki azonban másként gondolja…

Vízöntő

Nem arról van szó, hogy a Vízöntő utálná a karácsonyt. Egyszerűen akkora az igazságérzete, hogy nem hagyja nyugodni a tény: sajnos nem mindenkinek lehet szép az ünnepe. Vannak, akiket anyagi gondok, másokat egészségügyi problémák sújtanak, egyedül élnek vagy mérhetetlenül hiányzik nekik valaki. A Vízöntőt pedig mindezekért szűnni nem akaró lelkifurdalás gyötri. Szinte szégyelli magát, ha ő épp ura az életének, van pénze ajándékra és mellette áll a család. A bűntudat miatt nem tud örülni felhőtlenül, ezzel azért nehezítve a vele élők dolgát. Hogy valamivel jobb legyen a lelkiismerete, kisebb nagyobb összegeket utal ide és oda, és ajándékdobozokat rak össze a rászorulóknak – a karácsony így lesz számára teljes.

Szűz

A Szűz néha Grincsként viselkedik, pedig valójában szereti a karácsonyt. Amit nem szeret, az az év végi tülekedés a bevásárlóközpontokban és a túlárazott ajándékok utáni hajsza. A legszívesebben csak annyit kérne a karácsonyból, amiket a Fekete István novellákban olvasott annak idején: legyen együtt a család, zengjen az ének, égjen a gyertya, és együtt ballagjon mindenki békésen az éjféli misére a csikorgó hóban. Mivel ezek a látszólag egyszerű kívánságok manapság kivitelezhetetlennek tűnnek, megelégszik azzal, hogy alkut köt a családdal, nincsen ajándékozás (ha te is erre hajlasz, összeszedtünk neked néhány ötletet ebben a cikkben), csak vacsora, és már csak azon kell vitatkozni, hogy Michael Bublé vagy Rod Stewart szóljon a frissen – túlárazva – beszerzett lemezjátszóból.

Kos

Azért nem várja annyira a karácsonyt a Kos, mert mostanra már maga is tudja, amit addig csak hajtogattak neki, de nem fogadott el: a stressz nem a legjobb énjét hozza ki belőle. Márpedig a karácsony színtiszta stresszforrás, nem igaz? Könyörögni kell szabiért a főnöknél, száz barát pont most akar találkozni, még ki kell festeni az egyik szobát, mert anélkül nem ünnep az ünnep, a pénz fogy a bankszámláról, honnan lehetne előteremteni még többet… A Kos pedig stresszel, ordít, magába roskad, ezzel terhelve a környezetét. Próbál viselkedni, magába fojtani, de szinte soha nem sikerül. Most azt ígérte meg a családnak, hogy Szenteste menni fog, már meg is vette a kedvenc csokilikőrjét, és csak abban bízik.

Kiemelt kép: Getty Images