Néha elég egy csipetnyi inspiráció ahhoz, hogy a konyhában is friss lendületet kapjunk. A legújabb szakácskönyvek nemcsak ínycsiklandó recepteket kínálnak, hanem hangulatot, történeteket és ötleteket is, hogy a főzés öröm, a közös étkezés pedig élmény legyen.

1. Jamie Oliver: Air Fryer (Park)

A forró levegős sütő az elmúlt években meghódította a háztartásokat, az egyedül élők ugyanúgy rajonganak érte, mint a nagycsaládosok; húsevők és vegetáriánusok egyaránt jól tudják használni a hétköznapokban. A trend utolérte Jamie Olivert is, és ő szokásához híven alaposan a végére járt a dolognak: „A szakácskönyvírás számomra arról is szól, hogy reagáljak mindarra, amit ti, olvasók, kértek, így hát valamelyest beleástam magam az air fryer rejtelmeibe.

Hosszan kísérleteztem ezzel a praktikus konyhai kisgéppel, hogy kiderítsem, mi mindenre képes. Ha az air fryer egyre többek kedvét hozza meg a sütéshez-főzéshez, csakis jó dolog lehet. Higgyétek el, tényleg egészen zseniális! Levesektől a salátákig, tésztáktól a desszertekig, remek, élvezetes és megbízható receptekkel segítek, hogy a legtöbbet hozd ki a gépedből.”

2. Suzy Karadsheh: Mediterrán konyha – Egyszerű vacsorák – 125 finom és egészséges fogás az egész családnak (BookLab)

A Mediterrán konyha című, nagy sikerű kötet szerzője ezúttal csupa könnyen elkészíthető, finom és egészséges mediterrán vacsorareceptet oszt meg. A laktató egytálételek, gyorsan elkészíthető, grillezett és egyserpenyős fogások, tápláló levesek, vitamindús saláták és ínycsiklandó desszertek mellett Suzy Karadsheh azokra is gondol, akiknek kiemelten fontos a tápanyagbevitel: külön fejezetet szentel a fehérjedús ételeknek is. A receptek mellett praktikus ötletekkel, menütervezéssel, tárolási tippekkel és technológiai leírásokkal gazdagodhatunk, így a vacsorakészítés egyszerű és örömteli elfoglaltság lesz.

3. Filmet főzünk – Legendás magyar filmek, ízes történetek (Partvonal)

A vaníliafagyiról a Keménykalap és krumpliorr Bagamérije, a velős csontról a Szindbád ráérős polgári világa, a krémesről a Sose halunk meg Gyuszi bácsijának örökös vágtája, a gombás hamburgerről az Üvegtigris bádogbüféje juthat eszünkbe. Az ételek, jelenetek és nevek sorát hosszan folytathatnánk, olyan hosszan, hogy a maga is filmes Tusjak Marianna gondolt egyet, és felkért egy csupaszív séfet, valamint három tucat neves alkotót, hogy írásaikkal járuljanak hozzá ehhez a rendkívüli kötethez.

Így született meg a receptgyűjtemény, amely harminchét filmes receptet és ugyanennyi kísérőszöveget nyújt ismert rendezők, írók, színészek, művészeti szakemberek tollából.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ajánlott videó