
1. Jamie Oliver: Air Fryer (Park)
A forró levegős sütő az elmúlt években meghódította a háztartásokat, az egyedül élők ugyanúgy rajonganak érte, mint a nagycsaládosok; húsevők és vegetáriánusok egyaránt jól tudják használni a hétköznapokban. A trend utolérte Jamie Olivert is, és ő szokásához híven alaposan a végére járt a dolognak: „A szakácskönyvírás számomra arról is szól, hogy reagáljak mindarra, amit ti, olvasók, kértek, így hát valamelyest beleástam magam az air fryer rejtelmeibe.
Hosszan kísérleteztem ezzel a praktikus konyhai kisgéppel, hogy kiderítsem, mi mindenre képes. Ha az air fryer egyre többek kedvét hozza meg a sütéshez-főzéshez, csakis jó dolog lehet. Higgyétek el, tényleg egészen zseniális! Levesektől a salátákig, tésztáktól a desszertekig, remek, élvezetes és megbízható receptekkel segítek, hogy a legtöbbet hozd ki a gépedből.”

2. Suzy Karadsheh: Mediterrán konyha – Egyszerű vacsorák – 125 finom és egészséges fogás az egész családnak (BookLab)
A Mediterrán konyha című, nagy sikerű kötet szerzője ezúttal csupa könnyen elkészíthető, finom és egészséges mediterrán vacsorareceptet oszt meg. A laktató egytálételek, gyorsan elkészíthető, grillezett és egyserpenyős fogások, tápláló levesek, vitamindús saláták és ínycsiklandó desszertek mellett Suzy Karadsheh azokra is gondol, akiknek kiemelten fontos a tápanyagbevitel: külön fejezetet szentel a fehérjedús ételeknek is. A receptek mellett praktikus ötletekkel, menütervezéssel, tárolási tippekkel és technológiai leírásokkal gazdagodhatunk, így a vacsorakészítés egyszerű és örömteli elfoglaltság lesz.

3. Filmet főzünk – Legendás magyar filmek, ízes történetek (Partvonal)
A vaníliafagyiról a Keménykalap és krumpliorr Bagamérije, a velős csontról a Szindbád ráérős polgári világa, a krémesről a Sose halunk meg Gyuszi bácsijának örökös vágtája, a gombás hamburgerről az Üvegtigris bádogbüféje juthat eszünkbe. Az ételek, jelenetek és nevek sorát hosszan folytathatnánk, olyan hosszan, hogy a maga is filmes Tusjak Marianna gondolt egyet, és felkért egy csupaszív séfet, valamint három tucat neves alkotót, hogy írásaikkal járuljanak hozzá ehhez a rendkívüli kötethez.
Így született meg a receptgyűjtemény, amely harminchét filmes receptet és ugyanennyi kísérőszöveget nyújt ismert rendezők, írók, színészek, művészeti szakemberek tollából.