Tudjuk, hogy bizonyára neked is jólesne egy zamatos körtéből készített desszert a szombati vagy vasárnapi ebéd után. Urbán Gábor ezért most olyan finomságot mutat, ami ünnepet csinál a legegyszerűbb szeptemberi hétvégéből is – már mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók egy 22-24 cm átmérőjű formához:
- 3 darab (kb. 50 dkg) körte
- 20 dkg vaj/margarin + a formához
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás
- 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
- 7 dkg darált török mogyoró
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg liszt + a formához
- 10 dkg török mogyoró
- porcukor a díszítéshez
- A körtéket elfelezzük, kimagozzuk, a gömbölyű felüket sűrűn beirdaljuk. Forrásban lévő vízbe helyezzük, és forrástól számítva 5-8 perc alatt előpároljuk. Lecsöpögtetjük.
- A tésztához a puha vajat/margarint a porcukorral kihabosítjuk, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a kakaóporral, darált mogyoróval és sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
- Egy 22-24 cm átmérőjű formát kivajazunk, kilisztezünk, és megtöltjük a tésztával. Elhelyezzük benne a körtedarabokat, megszórjuk az egész török mogyoróval, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kihűtjük. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 35-40 PERC
KALÓRIA: 4797 KCAL/EGÉSZ TORTA
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes
Ez is érdekelhet: Itt a villámgyors és pofonegyszerű körtekrémes cupcake receptje is!
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.
