Irdaljunk és töltsünk! – Aszalt paradicsomos, kecskesajtos csirkemell spenótos burgonyával

Egyszerűen elkészíthető, látványos és finom fogás a svéd eredetű Hasselback-burgonya, aminek a lényege, hogy a zöldséget a feléig-kétharmadáig harmonikaszerűen bevagdossuk, így kívül ropogósra, belül puhára sül.

Nagy kedvencünk a Hasselback módon elkészített, vagyis beirdalt töltött krumpli, és szeretünk kísérletezni vele, mit süthetünk meg hasonló módon. Ezúttal a csirkemellre esett a választásunk, mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 fél csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 20 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
  • 30 dkg félkemény kecskesajt, felszeletelve
  • 3-5 dkg vaj

A körethez:

  • 1 kg parázsburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg bébispenót
  1. A csirkemellet három milliméterenként bevágjuk úgy kb. a kétharmadáig, hogy az alsó felén egyben maradjon.
  2. Mindegyik vágásba teszünk 1-1 bazsalikomlevelet, aszalt paradicsomot, kecskesajtot, majd tepsibe tesszük. Megkenjük az olvasztott vajjal, és 190 ºC-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. (Az aszalt paradicsom és a kecskesajt sóssága miatt nem sóztuk a húst, de ízlés szerint keveset lehet rászórni.)
  3. A körethez az alaposan megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd körben megpirítjuk a vajon, végül összekeverjük a bébispenóttal, és csak addig hagyjuk a tűzön, míg a spenót összeesik. A csirkemell mellé tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 622 KCAL/ADAG

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Ajánlott videó