Szívesebben készítünk olyan egészséges ételeket, amelyeknek, túl azon, hogy finomak, nem bonyolult az elkészítésük, és laktatóak is.

Lazac brokkolis sajtmártásban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg lazacfilé
  • só, bors
  • 40 dkg brokkoli
  • 40 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma

A lazacból 4 szeletet vágunk, megsózzuk, magas falú tepsibe tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, ha szükséges, még kisebb darabokra vágjuk. (Ha mirelit brokkolit használunk, nem kell kisebbre vágni, a frissnél ajánlott még kicsit darabolni a rózsákat.) A krémsajtot összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal és az összezúzott fokhagymával ízesítjük. Beleforgatjuk a nyers brokkolit, ráöntjük a lazacra. Alufóliával letakarjuk, és 40 percre 185 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát.

Tipp: Aki nem akar mellé köretet, használjon dupla mennyiségű brokkolit (lehetőleg frisset), a többi hozzávaló maradhat ugyanennyi. Ha valaki körettel enné, kínálhatunk mellé főtt rizst, burgonyapürét.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ajánlott videó