A hosszú tél során kiéheztünk az üde zöld finomságokra, amelyek nemcsak frissek, de nagyon egészségesek is.

Avokádós, mentás zöldborsókrémleves kecskesajttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 10 dkg póréhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 darab érett avokádó
  • 1 kis csokor friss menta
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 darab lime/citrom

A tálaláshoz:

  • 10 dkg friss kecskesajt
  • 1 kis csokor snidling

A borsót és a felkarikázott póréhagymát fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk, lefedjük, majd kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Hozzáadjuk a meghámozott avokádóhúst, a mentát és a joghurtot. Botmixerrel krémesítjük, majd sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Tálaláskor a levesbe morzsoljuk a sajtot, és megszórjuk apróra vágott snidlinggel.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ajánlott videó