Ahogy hidegebbre fordul az időjárás, úgy kívánjuk egyre jobban a forró, tápláló, nehezebb fogásokat.

Vörösboros-szilvás libaragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg vöröshagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 80 dkg filézett libacomb (bőr nélkül)
  • só, bors
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 40 dkg magozott szilva
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő

A finomra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk 1-2 percig. A felkockázott húst is hozzáadjuk, majd addig pirítjuk, amíg el nem veszíti nyers színét. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és kis lángon főzzük. (Ha szükséges, pótoljuk az elvesztett vizet.) Amikor a hús majdnem teljesen megpuhult, hozzáöntjük a bort, összeforraljuk. Beledobjuk a kimagozott, félbevágott szilvát is, megszórjuk a cukorral, végül besűrítjük a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel. Összeforraljuk, tálaljuk. Kínálhatunk mellé galuskát, tésztát vagy főtt burgonyát is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ajánlott videó