Carl King blogbejegyzése hatalmas sikert aratott, pedig semmi mást nem tett, mint leírta a saját tapasztalatait, hogyan éli a mindennapjait introvertáltként. Amikor utoljára ellenőrizte az iromány statisztikáját, már több, mint 2 millióan olvasták el. Lássuk, szerinte mi az, amit érdemes egy életre elfelejteni az elvonulós emberekkel kapcsolatban!

Első mítosz: Az introvertáltak nem szeretnek beszélgetni

Az introvertált személyiségtípus csak addig nem beszél, amíg nincs mondanivalója. Az igaz, hogy utálják a felszínes csevejeket, de ha a társaságban olyan témát hoznak szóba, ami felkelti az érdeklődésüket, akkor soha többé nem maradnak csendben.

Második mítosz: Az introvertáltak félénkek

Ez egyáltalán nem igaz, ugyanolyan együttműködők és kommunikatívak, mint bárki más. Amire nincs szükségük, az az interakció látszata. Ha valaki beszélgetni szeretne velük, csak rajta!

Harmadik mítosz: Az introvertáltak gorombák

Csupán őszinteséget és valódiságot várnak el. Mivel ez sok társalgás során nem valósul meg, megterhelőnek éreznek bizonyos szituációkat, amik rendkívül kimerítik és kedvetlenné teszik őket.

Negyedik mítosz: Az introvertáltak nem szeretik az embereket

Ha valaki azok közé a szerencsés emberek közé tartozik, akik egy introvertált személy barátságát tudhatják a magukénak, akkor azt is tudja, hogy egy életre hűséges szövetségesre talált.

Ötödik mítosz: Az introvertáltak nem szeretik a nyilvánosságot

Érzékenyek és a fogékonyak a környezetükre, ezért egy-egy találkozó után sokkal hamarabb elfáradnak, és ilyenkor hazamennek. De ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem járnak közösségekbe. A feltöltődés és az elvonulás rendkívül fontos számukra.

Hatodik mítosz: Az introvertáltak mindig egyedül akarnak lenni

Az igaz, hogy sokat elmélkednek és szeretnek álmodozni. Ugyanakkor sokat dolgoznak egy-egy probléma megoldásán is, és utálják, ha nincs kivel megosztaniuk az így született észrevételeiket, véleményüket.

Hetedik mítosz: Az introvertáltak furák

Sokat gondolkodnak saját magunkról és emiatt picit eltérnek a megszokott, „normális” emberektől, de attól még valaki nem fura, hogy nem feltétlenül az alapján hozza meg a döntéseit, ami épp trendi vagy népszerű.

Nyolcadik mítosz: Az introvertáltak tartózkodnak az ellenszenves emberektől

Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy a saját kis világukat sokszor sokkal ösztönzőbbnek és érdekesebbnek találják.

Kilencedik mítosz: Az introvertáltaknak fogalmuk sincs arról, hogy hogyan kapcsoljanak ki és engedjék el magukat

Zárkózott emberekként szívesebben pihennek a négy fal között vagy a természetben. És persze, kerülik a zsúfolt helyeket.

Tizedik mítosz: Az introvertáltak könnyen válhatnak extrovertáltakká

Nem, nem tudják „megjavítani magunkat”, az egyik pillanatról a másikra lemondott találkozók, a kimerültség egy-egy beszélgetéstől – hozzátartoznak a mindennapjaikhoz. Emiatt ne haragudjatok rájuk, fogadjátok el, hogy ők így értékesek!

Szöveg: D. E.

Fotó: Thinkstock

(boredpanda.com)