Virágok, amikből az allergiával küzdők is készíthetnek csokrot

Szerencsére akkor sem kell lemondanunk a virágok látványáról és illatáról, ha allergiásak vagyunk. Olyan alacsony pollentartalmú növényeket válogattunk, amikből a szénanáthával és allergiás megbetegedéssel küzdők is bátran összeállíthatnak maguknak egy mutatós csokrot.

Rózsák, azok a csodálatos rózsák

A klasszikus szépség minden fajtája kis mértékben bocsát a levegőbe pollent, így biztonságos választás azoknak, akik valamilyen allergiával küzdenek. További minimalizálás érdekében válogassunk az éppen csak bimbózó növények közül. Ha különféle színeket teszünk egy csokorba, akkor bohémmé és izgalmassá tehetjük a látványt otthonunkban, de a kerti asztalon is. Ha eleganciára vágyunk, akkor csakis a hófehér rózsaszálak jöhetnek szóba.

Nagy völgycsillag, az igazi romantikus

Ez a bájos virág tökéletesen mutat egy buja, zöld növényekkel vegyített csokorban. Hegyes szirmai és tűpárnára emlékeztető puha feje egy romantikus este dísze is lehetne. Pollentartalma alacsony, így nem kell félniük az erre érzékenyeknek sem.

Közönséges cickafarkfű, kedvenc gyógynövényünk másképp

Magas, karcsú és élénksárga színű az a virág, amit gyógynövényként már jól ismerünk. Ideális hozzávalója egy mezei virágcsokornak, főleg, hogy antiallergén tulajdonságokkal is rendelkezik, amik megakadályozzák a hisztamin, vagyis az allergiás reakciókat okozó anyag felszabadulását. Amellett, hogy nagyon népszerű virág, legalább olyan különleges megjelenést ad egy csokor részeként, mint önmagában a kertben.

Tátika alias oroszlánszáj

Az ősi időkben azt hitték, hogy a tátika virág természetfeletti hatalommal rendelkezik, és megvéd a boszorkányságtól is. Ma már inkább azért választjuk, mert az allergiások és szénanáthások számára is kiváló, a szorosan zárt rügyeknek köszönhetően ugyanis minimális a pollenanyag felszabadulása. Ezért tökéletesek lehetnek akár önálló csokorban, akár más, kevésbé allergizáló növények társaságában is.

Még több növényekkel kapcsolatos cikket találtok a Nők Lapja Kert és Virág különszámaiban.

Szöveg: L. J.

Képek: Thinkstock

(housebeautiful.com)