Valószínűleg sokan egyetértünk abban, hogy egy különleges frizura nagyon sokat dobhat a megjelenésünkön, az pedig külön öröm, ha ezt magunknak készíthetjük el. A hétvégi Story Gálára készülve – ahonnan élőben jelentkezünk majd be a Nők Lapja Facebook-oldalán – összegyűjtöttünk néhány ötletes csináld magad!-frizuravideót, amelyekből ti is ihletet meríthettek.

Elegáns csavart konty a fontos pillanatokra

A mesés hajkölteményt középhosszú és hosszú hajból is elkészíthetjük. Nem lesz másra szükség hozzá, mint három elasztikus hajgumira és néhány hullámcsatra. Első lépésként próbáljuk meg dúsítani a hajkoronánkat! Érdemes laza hullámokat készíteni, de akár száraz samponnal is segíthetünk a tincseken. Ha a vállat fedetlenül hagyó ruhát választunk, párosítsunk valamilyen nyakéket is a szettünkhöz.

Nehézségi fok: 4

A trükkös fonat örök divat

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ennek a fifikás fonatnak az elkészítése meghaladja a képességünket, ajánlott megnézni ezt a videót. Az egyszerre játékos és elegáns frizurához a számunkra előnyös választék elkészítése után a fejtetőről indulva készítsünk parkettafonást úgy, hogy közben szorosan vezetjük végig az egyik oldalon. A rögzítéshez keressünk egy átlátszó, szilikonból készült hajgumit, így még szebb lesz a végeredmény. Az érzéki hajfonat fantasztikusan mutat egy izgalmas koktélruhával, de a hétköznapokon is nyugodtan hordható.

Nehézségi fok: 4

Okos tippek középhosszú hajra

Az oldalfonástól a hátrafésült megoldásig mindenféle variációból választhatunk, ha középhosszú a hajunk. A videóból tíz  mesés tippet leshetünk el. Elegáns eseményre válasszuk a masnis megoldást vagy az oldalfonatot! Az instant kontyot és a kis csigákba tekert variációt hagyjuk meg a hétvégi kiruccanásokra!

Nehézségi fok: 2

Cseles copfos megoldás arra az esetre, ha szorít az idő

A magas copfot elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nagyjából ugyanolyan hosszúságú a hajuk hátul. Ha egyenes szálú tincseink vannak, akkor első lépésként hullámosítsuk be! Ezután válasszunk le egy nagyobb tincset úgy, hogy körülbelül a fejünk közepétől hátrafésüljük, majd a hajtőnél feltupírozzuk, végül lecsatoljuk. Készítsünk egy laza copfot, és ne felejtsük el az egészet hajlakkal rögzíteni! A drámai hatást keltő hajkorona frufruval is jól mutat.

Nehézségi fok: 1

 

Összeállította: D. E.

Nyitókép: Thinkstock