Ha megkérdeznénk a gyerekeket, hogy szerintük melyik a legjobb ünnep, akkor biztos, hogy a farsang előkelő helyen szerepelne. Nem csoda, hiszen ez az az alkalom, amikor a kicsik (és a szülők is) elengedhetik a fantáziájukat, és belebújhatnak valaki más bőrébe. Ilyenkor jöhet minden: tüllszoknya csillámfestékkel és „farkasbunda” kalózkarddal. A jelmezekhez persze arcfestés is jár, ezért válogattunk pár videót ihletadó céllal.

Egyszer minden kislány szeretne nyuszi lenni

A nyuszijelmez egyszerű és nagyszerű. Nem kell hozzá más, csak egy fehér harisnya, szoknya és póló. A füleket szépen helyettesíti a kétoldalt lelógó copf. Az arc megfestése pedig igazán nem jelent nagy kihívást, festékből sem kell túl sok: ha van kéznél fehér, rózsaszín és fekete, akkor nyert ügyünk van.

Nehézség: 2

Arcfestés a házi kedvencek rajongóinak

A kutya- és macskaimádó gyerekek esetében ez a választás telitalálat. A farsangi jelmezek között sem lesz nehéz megtalálnunk a kutyát vagy a macskát, mert mindig van belőlük éppen elég, ráadásul örök darabok. A nagyobb gyerekeknek is jó megoldás lehet, akik már nem szeretik annyira, ha az egész arcuk maszatos.

Nehézség: 1

Farkas, akár báránybőrben is…

A farkas nem szokványos jelmez, de ha a gyerekek – különösen a fiúk – meglátják ezt a remek maszkot, valószínűleg nem tudnak majd ellenállni a jelmeznek sem. Bár ez a farsangi arcfestés már bonyolultabb, mint az előzőek, ha elég kreativitást és kitartást érzünk magunkban, érdemes kipróbálni.

Nehézség: 5

A humor, a bűvésztrükkök és csetlés-botlás mestere

A bohóc egyben bűvész, nevettető és kedves, félénk figura. Ez a jelmez lehetőséget ad a kicsinek arra, hogy ő maga értelmezze a bohóc karakterét, ahogy az neki jólesik. Ruha szempontjából ez a megoldás sem túl komplikált, fő, hogy minél színesebb legyen a jelmez.

Nehézség: 3

Pókember, az örök sláger

Peter Parker figurája soha, de soha nem fog kimenni a divatból. A gyerekek most is ugyanúgy rajonganak érte, mint ezelőtt 10-15 évvel. De, hát ki csodálkozik ezen? Ki ne akarna legalább egy napra a bőrébe bújni egy fickónak, aki vicces, gyors, mint a villám, és háztetőkön repked?!

Nehézség: 4

Kortalan és nagyon édes Minnie egér

A bájos egérlány, aki évtizedekkel ezelőtt meghódított minket, most ugyanolyan hatással van a kislányainkra is. A Minnie-maszkhoz nem kell több, mint egy kis sminkes rutin és némi türelem. Ezt a jelmezt a nagyobbak is imádni fogják, mert van benne egy kis csajosság. A ruházat szempontjából a pettyes szoknyákkal és ruhákkal nem lőhetünk mellé, de valójában bármilyen csinos ruha megteszi.

Nehézség: 3

A Hello Kitty örökre belopta magát a lányok szívébe

A japán mesefigura a maga rózsaszín cukormázszerű arcával kiváló farsangi maszk. Egyszerre trendi és kedves, ráadásul a ruha itt sem okoz túl nagy fejtörést, hiszen a maszk mindent elmond. Egy kis rózsaszín öltözet azért nem árt! ;)

Nehézség: 2

 

Összeállította: M. M.

Nyitókép: Thinkstock