Mindegy, hogy négy napra vagy két hétre utazunk, valahogy sosem bizonyul elég tágasnak a bőröndünk, amikor indulás előtt elkezdünk csomagolni. Pánikra azonban semmi ok, a következő ügyes trükköket alkalmazva akár még plusz helyet is nyerhetünk.

Gondolkodjunk előre!

Indulás előtt érdemes alaposabban átgondolni, hogy hány napra megyünk, és melyik napon mit szeretnénk viselni. A ruhák terén koncentráljunk inkább az alapdarabokra, amiket sokféleképpen tudunk variálni, a kiegészítőkből pedig válasszunk színeset vagy mintásat.

Az illatosítás fontos

Mindig tegyünk a bőröndbe egy illatosítókendőt, így biztosak lehetünk abban, hogy a ruhánk nem fogja átvenni utazás alatt a „táskaszagot”. A szárított levendulavirággal töltött zacskó például hosszú ideig friss illatot áraszt, így azt akár több alkalommal is használhatjuk.

Csavarjuk fel, de ne a szőnyeget!

Mindig tisztában vagyunk azzal, hogy semmi szükségünk olyan sok ruhára az utazáshoz, mégsem szeretünk otthon hagyni egyetlen darabot sem. Szerencsére nem is kell, főleg, ha „csavarunk egyet” a csomagolási technikánkon. Egyszerűen fogjuk meg az összehajtott ruhákat és csavarjunk belőlük egyesével kis csigákat. Egymás mellé helyezve kényelmesen el fog férni minden abban a kicsi bőröndben.

Külön csomagban az apróságok

Természetesen a bőröndünkön belül: pakoljuk a zoknikat és a fehérneműket egy kisebb vászonzsákba, mert így sokkal rendezettebb lesz a pakkunk. Ha esetleg egy többnapos, hátizsákos hegyi túrára indulnánk, ez a módszer kifejezetten jól fog jönni.

Törékeny tárgyak, fedezékbe!

Hogy helyet spóroljunk, rejtsük a ruhákba a törékeny személyes tárgyainkat. A zoknik például különösen jók  parfümök tárolására, a tégelyes arckrém pedig mehet a sálak, kendők közé.

A nehezebb dolgoknak alul a helyük

Pakoláskor figyeljünk oda arra, hogy a bőrönd aljára kerüljenek a nehezebb és drágább dolgaink, felülre pedig a könnyebb darabok. Így egyrészt biztosak lehetünk abban, hogy maximálisan kihasználtuk a bőrönd tárolókapacitását, másrészt a lehető legtöbbet tesszük azért, hogy a drága holmik biztonságban legyenek.

Textiltipp

Válasszunk olyan ruhadarabokat az útra, amelyek gyorsan száradnak és kevésbé gyűrődnek! Így a vakáció során nem kell azon törnünk a fejünket, hogy honnan fogunk vasalót szerezni. Inkább nem pakolnánk el a bőröndbe, már csak a súlya miatt sem. :)

Többfunkciós szemüvegtok

A szemüvegtokot vétek üresen elcsomagolni! Ha már úgyis folyton viselnünk kell a szemüvegünket, használjuk ideiglenesen telefontöltő vagy fülhallgató tárolására a tartót!

Ravasz rendezés

Nem árt kicsit előre gondolkodni, és még mielőtt teljesen telepakolnánk a bőröndünket, jusson az eszünkbe, hogy visszafelé mennyi szuvenírnek kell még beleférnie!

Nyitókép: Thinkstock

(huffingtonpost.com)