Ezúttal nem egy szokványos személyiségteszttel készültünk számotokra, hanem egy átfogó kérdéssorozattal, ami a jobb önismeret elsajátítását segíti. Mindezt onnan tudjuk, hogy elsőként magunkon végeztük el a tesztelést, és sok igazságot fedeztünk fel az eredményben.

Első lépésként gondoljátok végig az alábbiakat, vagy ha szükségesnek érzitek, akár le is írhatjátok, rajzolhatjátok őket, bár így kicsit hosszadalmasabb a teszt két percnél. ;)

  1. Képzeljétek el, hogy egy úton álltok. Jellemezzétek az utat! Ez egy poros földút, egy zsúfolt országút, netán valami más?
  2. Mi a helyzet a Nappal? Most kel fel, nyugszik le, esetleg nincs is fent, mert már éjszaka van?
  3. Sétáljatok le az útról és képzeljetek el egy kerítést. Hogyan néz ki? Miből készült? Fából, vasból, kőből?
  4. Most képzeljétek el, hogyan juttok át a kerítés túloldalára.
  5. Sétáljatok megint tovább egy erdőig. Jellemezzétek az erdőt! Világos vagy sötét? Ez egy fenyőerdő vagy egy vegyes, mindenféle fával?
  6. Menjetek be az erdőbe, gyalogoljatok egy kicsit. Hirtelen megjelenik egy kulcs a földön. Hogyan néz ki az a kulcs és mit csináltok vele? Ott hagyjátok, netán felakasztjátok egy ágra?
  7. Az erdőt hátrahagyva közelítsetek a víz felé. Hogyan néz ki ez a vízfelület? Megmártóztok benne, vagy csak nézitek?
  8. Ahogy tovább haladtok, meglátjátok álmaitok házát. Egy férfi/nő jön ki a házból és megkér, hogy maradjatok ott vele örökre. Hogyan reagáltok?
  9. Közvetlen a ház mögött van egy út. Hogy néz ki? Láttok akadályt rajta? Ha igen, hogy néz ki?
  10. És hol áll most a Nap?

Ha sorban minden kérdést megválaszoltatok, akkor olvassátok el a részletes elemzést és szűrjétek ki azokat az információkat, amelyek a válaszok alapján rátok vonatkoznak.

Az út

Az út a világhoz való hozzáállást szimbolizálja. Ha ez egy autópálya, sok gyors kocsival, akkor elmondható, hogy a személyiségetekre is a lendület jellemző. Az országút képe egy nagyon aktív, elfoglalt embert jelenít meg, aki igyekszik egyensúlyt teremteni a munka és a szabadidő között, bár ez nem mindig sikerül neki. Ellenben a földút egy csendes jellemet ír le, akinek fontos, hogy az életét a természetes mederben tartsa, előtérbe helyezve a magánéletet. Kátyú van az úton? Ez azt jelenti, hogy valami nyugtalanít titeket. Minél több van ebből, annál nagyobb bennetek a feszültség, és minél mélyebbek ezek a lyukak, annál hosszabb ideje keseríti meg az idegesség az életeteket.

A Nap

A Nap ábrázolja a terveket, ötletek és célokat. Ha épp felkel, az azt jelenti, hogy jó úton haladtok a célotok eléréséhez, ha közvetlenül a fejetek felett van, akkor épp most próbáljátok végrehajtani az elképzeléseket, ha pedig lemenőben látjátok, az arra utal, hogy már számos sikert elkönyvelhettek az életetekben, és most azokra koncentráltok.

A kerítés

A kerítés az akadályt szimbolizálja. Minél magasabb és masszívabb, annál nagyobb feneket kerítetek az életben elkövetett hibáknak.

A kerítésen túl

Az, hogy miként juttok keresztül a kerítésen, megmutatja, hogyan veszitek az akadályokat az életben. Ha átmásztok rajta, vagy megkeresitek a kaput, rugalmas problémamegoldásra vall, gyorsan és zökkenőmentesen szeretitek elintézni a konfliktusokat. Ellenben, ha kiütitek a kerítést a helyéről, az a gyors döntéshozatalt jeleníti meg, nem számolva azzal, hogy ez milyen következményekkel járhat.

Az erdő

Az erdő a lelki világra mutat rá – a világos pozitív, míg a sötét negatív életszemléletet jelenít meg. Azonban nem csak az erdő színvilága, hanem a fák is árulkodóak, a vegyes erdő egy fejlődni, tanulni vágyó személyiségre vall, míg a fenyő egy racionális elmét, aki megbízható, és aki tudja, mit akar az életben.

A kulcs

A boldogság szimbóluma a kulcs. A kicsik, a boldog szerelmi életre utalnak, a nagyobbak az anyagiakban keresendő örömöt jelképezik. Minél szebb a kulcs, annál fontosabb játszik a szépérzék az életetekben. Ha a kulcsot magatokkal viszitek, az azt jelenti, hogy nem hagytok ki egyetlen lehetőséget sem az életben, ellenben ha otthagyjátok – akár a földön, akár felakasztva –, az bizony a lehetőségek kihagyására utal.

A víz

A víz egy olyan személyt jelenít meg, akit nagyon szerettek, ráadásul minél mélyebb, annál erősebb érzéseket tápláltok iránta. Ha ez egy nyugodt tó, akkor a kapcsolatotok kiegyensúlyozott, amennyiben viszont gyors folyású folyó vagy vízesés jelenik meg előttetek, a szenvedély játszik fontos szerepet az életetekben.

A ház

A ház megmutatja, mennyire vagytok képesek ellenállni a csábításnak. Értelemszerűen, ha maradtok, akkor egyáltalán nem, ha viszont nem, akkor nem okoz gondot számotokra, hogy valamit visszautasítsatok.

A ház mögötti út

Ez az út, vagy ösvény a jövőt szimbolizálja. Amennyiben sima, azt jelenti, hogy képesek vagytok a hibáitokból tanulni, azonban, ha akadályok vannak rajta, akkor a múltbéli tapasztalataitokat nem hasznosítjátok újra.

A Nap

Ebben a kontextusban azt jelképezi, hogy összességében hogyan tudjátok a jövőbeli terveiteket megvalósítani.

Szöveg: D.A.

Forrás: brightside.me

Fotó: Thinkstock