Mit mond a férfi, mit ért a nő? Fókuszban a kommunikáció a Nők Lapja Psziché novemberi számában

Magazinunk legújabb számában egy olyan téma kerül górcső alá, ami mindannyiunk életében, nap mint nap jelen van. Nem más ez, mint a kommunikáció, ami olykor hatalmas félreértéseket, máskor pedig megértést eredményez. Hogy mikor melyiket? A friss Pszichéből kiderül!

psziché-nyitó

Kommunikálunk, ha bevásárolunk, ha dolgozunk, ha ismerőseinkkel találkozunk vagy ha a párunk hazaérkezik a munkából. Ám semmit sem ér, ha csak meghallgatjuk, amit a másik mond nekünk, hiszen a mögöttes tartalmat is értenünk kell. Ez derül ki a dr. Belső Nóra pszichiáterrel és Pindroch Csaba színésszel készült interjúnkból, aki egyébként épp a Segítség! Megnősültem! című egyszemélyes darabban játszik, így jól tudja, nő és férfi között nem mindig egyszerű a társalgás,  hiszen általában a nő egészen mást mond, mint amit a férfi meghall

Nem véletlen, hogy vita is fajulhat a félreértésekből – erről Lami Juli írt véleménycikket a magazin 22. oldalán. Megfelelő kommunikációra lenne ugyanis szükség ahhoz, hogy a veszekedések is könnyebben elkerülhetők legyenek – állítja Szigeti Ildikó szakpszichológus Beszélünk vagy kommunikálunk? című írásában.

hangoló1

Párkapcsolati szempontból is hasznos lenne, ha ilyen módon próbálnánk megérteni a másikat, nem holmi mítoszok mentén – Szerelem 30 felett című cikkünkben dr. Almássy Kitti segítségével azokat a tévhiteket oszlatjuk el, amik a harmadik x feletti párkeresést övezik. Szót ejtünk ezen kívül a borderline személyiségzavarban szenvedő férfiakról is, akik mellett igazi hullámvasút az élet, sajnos a szó legrosszabb értelmében.

Természetesen nem maradhat el Leckék legendáktól rovatunk, amelyben ezúttal Sophie Marceau életét vizsgáljuk közelebbről. Mindezek mellett természetesen még sok érdekességre számíthattok: bemutatunk egy egyedülálló párterápiát azoknak, akiknek eddig nem sikerült a gyermekáldás, a testvérkapcsolatok nyomába eredünk, bepillantást engedünk a cukorbetegek életébe, sőt, elolvashatjátok Palya Beával készült interjúnkat és Koncz Zsuzsa életbölcsességeit is.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.