Soha nincs késő az újrakezdéshez! Íme, bizonyítékként a legjobb szerelmes sztorik

Bármikor újrakezdhetjük: egy fájdalmas válás vagy szakítás után, gyerekkel, sőt még hatvanon túl is ránk találhat a szerelem. Nem kell kétségbeesni, ha életünk párja csak egy bizonyos kor után kopogtat az ajtón, ahogy az a cikkünkben szereplő filmes karakterek esetében is történt.

Bridget Jones naplója

Bridget-Jones

A kétbalkezes, állandó súlyproblémákkal küzdő, harminc pluszos Bridget évek óta elszántan keresi az igazit, leghűségesebb társa azonban továbbra is a borosüveg. Míg a családja az őrületbe kergeti azzal, hogy mikor fog már férjhez menni, ő titokban a sármos, nőfaló főnökébe szerelmes. Az igazi azonban számos kitérő után talál rá Mark Darcy személyében, akivel a kezdeti ellenszenv fordul át elsöprő érzelmekké, és végül a lánykérés sem marad el. Annak ellenére azonban, hogy a történet hamarosan megjelenő harmadik részéből kiderül, házasságuk nem tart sokáig, Bridget így sem adja fel, hogy megtalálja saját, hosszan tartó boldogságát.

Ízek, imák, szerelmek

eatpraylove

Liznek mindene megvolt: hűséges férj, sikeres karrier és csodaszép lakás. Egy nap azonban rádöbben, hogy mégsem boldog, és igazán azt sem tudja, mire vágyik. A felismerés alapjaiban rengeti meg a harmincas nő magáról alkotott képét. Elválik férjétől, és spirituális utazásba kezd, hogy megismerje, mit akar igazán. Olaszországban hedonista élvezeteknek hódol, Indiában a lelki békéjét próbálja meglelni az ima segítségével, Balin pedig azt tanulja, hogyan őrizze a nehezen elért egyensúlyt. Itt pedig a szerelem is rátalál. A történet alapjául szolgáló önéletrajzi ihletésű regény írója azonban a valóságban most válik a filmből megismert Felipétől. Elmondása szerint csodálatos éveik voltak együtt, ami ékes bizonyítéka annak, hogy sosem kérdés, hogy egy rosszul elsült első házasság után beengedjünk-e még valakit az életünkbe.

Szex és New York

sexandthecity

Négy szabad szájú, harmincon túli szingli keresi bőszen a szerelmet egy olyan városban, melynek minden sarka izzik a szexualitástól, az emberi kapcsolatok felszínesek, a szeretők pedig könnyen lecserélhetők. Főhőseinknek – Carrie-nek, Mirandának, Samanthának és Charlotte-nak – tehát nincs könnyű dolga, ők azonban a rengeteg csalódás ellenére sem adják fel, hogy megtalálják a nagybetűs férfit. Próbálkozásaik és nyíltságuk elképesztően humoros történeteket szül, a nehézségek ellenére azonban végül mindannyian megállapodnak.

Minden végzet nehéz

minden_vegzet

A szerelem hatvanon felül is beüthet, és az életmódunkat sem késő soha megváltoztatni – legalábbis ezt üzeni a Diane Keaton és Jack Nicholson főszereplésével készült film, melyben a két színész csak úgy sziporkázik. A történet szerint a 63 éves örök playboy csak harminc alatti nőkkel randizik, míg egy nap fiatal barátnőjének nyaralójában infarktust nem kap. Az orvosa utasítására nem hagyhatja el a házat, és mivel barátnőjének vissza kell mennie dolgozni, így az édesanyja kezdi el gondozni a férfit. Az együtt töltött idő során egymásba szeretnek, de még számos bonyodalom adódik abból, hogy a férfi, hogyan képes búcsút mondani korábbi, nőfaló életmódjának.

3 szív

3-sziv_1

A véletlenek játéka egy elég különös szerelmi háromszöget szül. Egy középkorú férfi és egy nő akaratlanul egymásba botlik a pályaudvaron. Az egész napot együtt töltik, majd hajnalban, mielőtt mindenki visszatérne a saját életéhez, megbeszélik, hogy néhány nap múlva találkoznak Párizsban. Sem nevet, sem elérhetőséget nem cserélnek, csak az időpont és a helyszín a biztos. A férfi azonban nem tud elmenni, és később hiába keresi a nőt, nem találja. Mindketten kénytelenek egymás nélkül újrakezdeni az életüket – a nő külföldre költözik, a férfi másba lesz szerelmes. A történet pedig ott vesz érdekes fordulatot, amikor évek múltán kiderül: a férfi a pályaudvaron megismert nő húgát akarja éppen feleségül venni.

 

Szerző: F.R.

Fotó: hypable.com, playbuzz.com, hellogiggles.com, Pinterest