Nyári ruhák, amik minden testalkaton jól mutatnak

Néha nehéz lehet elhinni, de a tökéletes nyári ruha igenis létezik – mégpedig minden testalkat számára!

––– SZPONZORÁLT TARTALOM –––

A nyári ruha megtalálása nem mindig megy könnyen. Egy olyan darabot találni, amely egyszerre nőies, csinos, szexi vagy éppen vagány, és egyben jól is áll, elég nagy kihívás lehet. De nem számít, mit keresünk – legyen az klasszikus vagy divatosabb sziluett–, kiemelkedően fontos, hogy olyan fazonokat vegyünk figyelembe, amelyek nem fedik el az alkatunkat.

Ha hisszük, ha nem, igenis vannak olyan stílusok, amelyek minden testalkaton jól mutatnak, míg mások bizonyos testalkatokon kecsesebben mutatnak. A rengeteg fazon között azonban el lehet veszni, és nem mindig tudjuk, hol is kezdjük, amikor az alkatunkhoz illő darabot szeretnénk megtalálni. Szerencsére van néhány támpont – amit az alábbiakban meg is osztunk – amelyek segítenek eligazodni, hogy stílusosan és csinosan vágjunk bele a nyárba.

A virágmintával nem lehet mellélőni

Az egyik legnagyobb divattévhit, hogy a minták nem előnyösek, és csak bizonyos testalkatúak  viselhetik őket. Ez egy óriási mítosz, amit sikerült lerombolni. Valójában a nyomatok (különösen a digitális virágminták, amelyek friss megjelenést kölcsönöznek) és a minták nemcsak mesésen nézhetnek ki, de még a problémás területeket is segíthetnek minimalizálni.

Ezt a csodás és előnyös ruhát is megtaláljuk az F&F nyári kollekciójában, Sárga nyomott mintás ruha, 6,790 Ft 

Minden a ruha kialakításától függ. Például egy többszínű virágmintás, kontrasztos, világos, nyárias árnyalatokkal, például türkizkékkel, lilával, sárgával és cukorkás rózsaszínnel úgy hangsúlyozhatja a gömbölyű formákat, hogy bármit is előnytelenül kiemelne. A még nőiesebb sziluettért választhatjuk az átlapolós vagy a derékban húzott változatot is, ami fodrozódásának köszönhetően pont a kényesebb területekről (mint például a húsosabb has) tereli el a figyelmet.

Egy virágos, lenge maxiruha testalkattól függetlenül csodásan mutathat mindenkin, főleg ha olyan darabot választunk, ami derékban szűkített, és bő szoknyarészű. Az F&F nyári kollekciójában számtalan hasonló darabból tudunk választani, amik mindenki számára előnyösek.

Válasszuk ki a hangsúlyos pontokat

Ha szeretnénk minimalizálni a testünk olyan részeit, amelyek miatt kicsit önbizalomhiányosnak érezzük magunkat, két dolgot tehetünk: megpróbálhatjuk a lehető legjobban elrejteni az adott területet vagy a hangsúlyt egy olyan testrészünkre fordíthatjuk, amelyet abszolút szeretünk. Az első lehetőség fokozza a negatív érzéseket, amelyeket már most is érzünk a testünkkel kapcsolatban, míg a második segít növelni az önbizalmunkat.

Mi csak támogatni tudjuk azt a döntést, hogy kiemeljük a szeretett testrészt, és mutatunk is egy trükköt, ami segít ennek elérésében. Gyakorlatilag mindenkinek előnyös testrésze (ha nem is A legelőnyösebb) a kulcscsontunk mellett a váll. Válasszunk olyan ruhát, amely kontrasztjaival és kivágásaival erre a testrészre irányítja a figyelmet. Az eleganciát és az élességet ötvöző, modernebb megjelenéshez válasszunk olyan ruhát, amelynek színösszeállítása minimális és letisztult. Ha pedig még feltűnőbb megjelenés a vágyunk, akkor kombináljuk fémes ékszerekkel (ezekkel szintén ügyesen lehet irányítani a figyelmet: a hangsúlyozandó területet díszítsük fel, a megcsillanó arany vagy ezüst vonzza a tekintetet.)

Csak formásan

A testet finoman követő ruha olyan alapdarab, amelyet minden nőnek a szekrényében ott a helye. A strukturált ruhák finoman ölelik át a női testet, és segítenek kiemelni az alakot. Válasszunk olyan darabokat, amelyek kedveznek a női testnek (pl. varrott részletekkel a deréknál), és amelyek felfedik és kiemelik a legelőnyösebb testrészt, a kulcscsontot (pl. a csónaknyak, vagy egy szögletes dekoltázs tökéletes erre).

Egy csatos bőrövvel is kiegészíthetjük a megjelenést, ami még inkább kihangsúlyozza a derekat. Ha egy peplum is van a ruhán – azaz a deréknél bővülő anyagfodor), az pedig még inkább segít ebben, bár tény, hogy ez a fajta ruhaszabás megosztó tud lenni, pedig a 80-as, 90-es évek után a 2010-es évek elején volt nagy divat. Az A-vonalú egyberuhák és szoknyák is általánosan véve előnyösek, és minden alkaton jól mutatnak, legyen az gömbölyded, fiús, körte, vagy éppen alma. Egyszerűen azért, mert derékban szűkített (így karcsúbbnak mutatja ezt a részt), míg a lefelé bővülő anyag homokóra alkatot csinál. A retrós hatást fokozhatjuk egy lakkcipővel és neccharisnyával, a modern hatásért pedig sokpántos vagy éppen fémes csillogású szandállal viselhetjük.

Az F&F nyári kollekciójában kedvünkre válogathatunk az előnyös ruhák között, bármilyen testalkattal is rendelkezzünk:

Galéria | 5 kép

Nyári ruhák, amik minden testalkaton jól mutatnak

Nyári ruhák, amik minden testalkaton jól mutatnak

Fotó megosztása:

 

Kiemelt kép: PR