Ezeket a strandszetteket érdemes viselned idén nyáron

Cikkünkben olyan szetteket gyűjtöttünk össze, amelyektől magabiztosnak és stílusosnak érezheted magad idén nyáron is.  

—————–SZPONZORÁLT TARTALOM——————

Végre beköszöntött a nyár és a strandszezon!

A vízparti kikapcsolódásnak nincs egységes definíciója, mindenki számára mást és mást jelent: egyesek SUP-ra vagy szörfdeszkára pattannak, mások a kora reggeli, vízparti jógára esküsznek, vagy a kényelmes, napernyő alatti semmittevésre (és az elmaradhatatlan sajtos-tejfölös lángosra természetesen). Ami ilyenkor szinte mindannyiunk számára fejtörést okoz, az az alkalomhoz illő, divatos ruhadarab kiválasztása, ami tökéletesen passzol a programjainkhoz, legyen szó belföldi vagy külföldi nyaralásról. Manapság a strandszezon ruháit illetően sokkal fontosabb a praktikusság és a kényelem – 

ám ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a trendi viseletekről. Sőt, épp ellenkezőleg! 

Arra, hogy kinek mi számít ideális strandruházatnak, nincs egyértelmű válaszunk, hiszen eltérő szükségletekkel rendelkezünk mindannyian. Vannak, akik a légáteresztőbb, míg mások a vízállóbb anyagokat részesítik előnyben. Végső soron az a szett a legjobb, ami praktikusságában egyszerre hordozza magát a stílust is. És ami a legfontosabb, hogy jól érezd benne magad. Bárminemű igényeinket ugyan a legegyszerűbb strandöltözet (fürdőruha+strandpapucs) is kielégítheti, viszont az alábbi néhány példa figyelembevételével a spontán programok sem okozhatnak fejtörést (például egy finom ebéd a tóparton, vagy egy hirtelen ötlettől vezérelt városnéző séta).

A bikini és az egyrészes fürdőruha közötti különbségeket nem nehéz kitalálni. Ha fő célod a napozás és barnulás (fontos, hogy ne feledkezz meg a napvédelemről sem), természetesen praktikusabb a bikini, ám ha az aktív kikapcsolódás szerelmese vagy, akkor neked találták ki az egyrészes fürdőruhát. Amennyiben a szégyenlősebbek táborába tartozol, a többet takaró egyrészes dressz biztonságérzetet is nyújthat, és attól sem kell tartanod, hogy – ne adj isten – egy nagyobb hullám lerántja rólad a „leplet”. Emellett az egyrészes dressz megszáradva body-ként is hordható, egy farmer vagy lenvászon rövidnadrággal és egy kényelmes papuccsal, saruval kiegészülve bátran viselhetjük strandon kívül is, legyen szó hosszabb városnézésről vagy szabadtéri éttermezésről.

A lábbeli kiválasztásakor néhány dolgot szem előtt kell tartanunk. Nem árt ugyanis tudnunk, hogy milyen típusú strandterületen fogunk sétálni. Az már egyszer biztos, hogy érdemes elkerülni a magas talpú darabokat, amennyiben nem szeretnénk az orvosi rendelőben tölteni a vakációt. Ha lágy, finom homokszemcsés strandot látogatunk, viseljünk inkább szandált, keményebb, kavicsosabb talaj esetén pedig a papucs a legpraktikusabb választás. Emellett az időjárást is érdemes szem előtt tartani – már amennyire az előrejelzések engedik. Az eső utáni fülledt, párás levegő izzadékonnyá tehet, amitől kellemetlenné, csúszóssá válhat a szandálviselet. Megelőzvén a fájdalmas vízhólyagokat és az esetleges baleseteket, érdemes ilyenkor inkább papucsot húzni.

A strandruházat nagyszerű módja annak, hogy megmutassuk a személyiségünk mókásabb, bohémabb oldalát. A hosszú és színes nyári ruha minden alkalomhoz tökéletesen passzol, kortól és tervezett kikapcsolódási formától függetlenül – elég csak alá kapni a bikinit induláskor, ráadásul a hazaútra is tökéletes választás, akár egyszínű, akár mintás, gombos vagy belebújós darabot választanánk, a sportos, lezser darabok kedvelői pedig bohókás és mintás pólókkal hangolódhatnak a felhőtlen kikapcsolódásra.

Az F&F idei strandkollekciója nemcsak funkcionális és kényelmes, de stílusos is. Lapozd át galériánkat, és győződj meg róla te magad is! 

Galéria | 13 kép

 

Kiemelt kép: Unsplash