Kristálygömb, kártya, gyűrű, teafű – Otthon is kipróbálható jóslásfajták

A jövő az idő kezdete óta foglalkoztatja az emberiséget. Bár olykor félünk attól, hogy megtudjuk, mi vár ránk, a válaszokat mégis szüntelenül keressük. A kérdéseinkkel általában hozzáértőkhöz fordulunk, de egy kis elszántsággal akár mi magunk is kipróbálhatjuk a különféle jóslási technikákat.

Jóslás csészével és teafűvel

A teafüves módszer talán a valaha létezett legegyszerűbb formája a „házi” jóslásnak. A technika több ezer éves múltra tekint vissza, és nem meglepő módon az ókori Kínához társítható. Mint oly sok nép, a kínaiak is figyelték a különféle szimbólumokat, ez esetben a teafőzetből megmaradt, edény alján lerakódott teafűből jövendöltek.

Próbáljátok ki ti is! Készítsetek egy csésze teát teafű felhasználásával, keverjétek meg alaposan a főzetet, majd öntsétek át egy másik bögrébe az italt úgy, hogy csak a teafű maradjon a csészében. Fontos, hogy legyen egy konkrét kérdésetek, amire a választ keresitek. Figyeljétek a teafű által létrehozott mintázatokat, és ha ezek nem is adnak ki egyértelmű alakzatokat, tanulmányozzátok őket addig, amíg meg nem jelenik előttetek a válasz egy kép formájában. A folyamathoz válasszatok egy nyugodt helyet, esetleg egy kellemes relaxáló zenét és füstölőt!

A teajóslásról részletesen olvashattok Kiss Mariann Teakalauz című könyvében, melyben számos további érdekes információt is találhattok a gyógyító ital történetéről és alkalmazásáról.

A kristálygömbben rejlő erő

Talán nem titok, hogy ez az egyik legrégebbi hivatalos formája a jóslásnak, melyhez az elmúlt évszázadok alatt általában egy kellő érzékenységgel és intuitív képességekkel rendelkező jós segítségét kérték az emberek.

A kristálygömb jóslás alapjait azonban akár ti is megtanulhatjátok, sok gyakorlással, beleérző képességgel, valamint türelemmel pedig eredményeket is elérhettek. Hasonlóan sok más módszerhez, itt fontos, hogy egyértelmű kérdést fogalmazzatok meg magatoknak. Még mielőtt a korábban beszerzett gömböt elkezditek fürkészni, legalább egy percig fókuszáljatok erre a témakörre. Ezt követően nézzetek a gömbre, és próbáljátok meg a lehető legtöbb árnyékot, alakzatot és képet kiolvasni, majd értelmezi. Tanácsos nyugodt és csendes környezetben elvégezni a gyakorlatot, amely előtt akár rövid meditációt is végezhettek, hogy elősegítsétek a tiszta gondolatok áramlását.

A témához ajánljuk Michael Johnstone A jóslás enciklopédiája című kötetet, melyben a szóban forgó jóslási forma mellett rengeteg érdekes típusról olvashattok, sőt gyakorlati útmutatást is kaphattok.

Válaszok a tarot lapjain

A különféle kártyajóslások eredete a 13. és 14. századra tehető. Azóta számtalan formája terjedt el a világban (angyal-, cigány-, tarokk-, magyar- vagy éppen francia kártya), a legnépszerűbb mind közül viszont a tarot, mellyel a múlt, a jelen és a jövő is megvizsgálható. A történelem során persze voltak időszakok, amikor tiltották az efféle tevékenységeket, a legtöbb településen azonban mindig volt egy-egy személy, akitől meg lehetett tudni, mit hoz a jövő például a szerelem, az egészség, a pénzügyek terén. A tarot kártyacsomag 78 speciális jelentéssel bíró kártyát, azon belül is a kis és a nagy arkánumokat tartalmazza. Fontos tudni, hogy a kártyák nem feltétlenül a jövőt mutatják, csupán iránymutatást adnak.

Így alkalmazzátok a módszert: keverjétek meg a paklit, majd tegyetek le magatok elé néhány lapot. Figyeljétek az ábrákat, és azt is, milyen sorrendben kerültek elétek, hiszen ezekben lehetnek a jövőre vonatkozó kérdésekre a válaszok. Ne felejtsétek el, hogy a kártyák nem mindig adnak egyértelmű válaszokat, éppen ezért szükséges, hogy a lapokat a saját belátásotok szerint értelmezzétek.

A tarot lapjainak jelentéséről korábbi sorozatunkból, valamint Arthur Edward Waite Képes ismertető a Tarot szimbólumaihoz című könyvéből is tájékozódhattok, melyben a szimbólumok értelmezése mellett a tarot történetét is megismerhetitek.

Árulkodó vonalak a tenyerünkön

Sok mindent megtudhatunk a személyiségünkről a tenyerünk vonalait fürkészve. Ezek az éles, vagy éppen egészen nehezen kivehető mélyedések többet árulnak el rólunk, a sorsunkról és az életünkről, mint gondolnánk. A tenyéren három fő rész található: az élet-, a szív-, valamint a fejvonal, melyek közül leginkább az elsőre vagyunk kíváncsiak. Ez a mutató- és a hüvelykujj között kezdődik, és lefelé a csukló irányába tart. A szívvonal, amit a szerelem vonalának is szoktak nevezni, az érzelmi életünket, továbbá a másokhoz fűződő emocionális és fizikai állapotunkat, emellett a szív egészségét is jelzi. A vonal a kisujjunk alatt egy centivel indul, és a mutató- és a középső ujjunk közé fut. A harmadik a fejvonal, melyet bölcsességvonalnak is hívhatunk. Ez a mentális és pszichológiai jellemzőinket, valamint a szellemi fejlődésünket és intuitív képességeinket jelöli. A vonal a mutató- és hüvelykujjunk között indul, és a tenyerünk közepén át ível.

Figyeljétek meg magatokon a fent említett vonalakat! Tanulmányozzátok őket, a mélységüket, élességüket, az egymáshoz való viszonyukat, és azt is, melyik a legdominánsabb! Sok dolgot megtudhattok magatokról, és akár másoknak is segíthettek megérteni az egyen jellemvonásokat.

Ebben a témában is érdemes lehet a szakirodalomhoz nyúlni, például Tre Mccamley Tenyérjóslás kiadványához, amely száz tenyér képét tartalmazza, emellett pedig részletes elemzést is ad az egyes vonalak és azok variációinak jelentéséről.

Ingával válaszolni a feltett kérdésekre

Az inga a tér energiáit használja fel ahhoz, hogy megmutassa a kérdéseinkre a választ. Az eszköz általában egy hosszúkás kő vagy kúp alakú kristály, amely egy lánchoz kapcsolódik. Az inga alatt papír áll, melyen az „igen” és a „nem”, esetenként egyéb feliratok helyezkednek el. A jós a lap felé tartja az eszközt és erősen a kérdésre koncentrál, majd hagyja, hogy az inga megmozduljon, ingadozzon és megmutassa a választ.

Ha szeretnétek kipróbálni a módszert, a legjobb, ha készítetek egy saját függőt, méghozzá egy olyan kristályból, amely számotokra fontos jelentéssel bír. Ha nem szimpatikus a papíros verzió, akkor alkalmazhattok más módszert is: egyszerűen tartsátok ki az ingát, majd figyeljétek annak mozgását. Ha az eszköz előre mozdul a kérdésetekre a válasz igen, ha hátra, akkor nem, amennyiben viszont körbe-körbe jár, a válasz még ismeretlen.

Fiú vagy lány? Jövőbe tekintés gyűrűvel

Gyűrű segítségével is fürkészhetjük a jövőt, sőt a múltat is, ebben az esetben azonban kifejezetten a gyermekvállalás témakörében. A születendő apróság nemére vonatkozó jóslatok már több száz évvel ezelőtt is léteztek. Az asszonyok mindig is kíváncsiak voltak arra, kislányt vagy kisfiút hordanak-e a szívük alatt, így nem rettentek el a különféle ártalmatlan jóslási technikáktól sem, melyeknek a nagy részét ma már inkább babonának neveznénk. A hasuk fölé tartott inga, a leejtett tárgyak és kendők sarkai mellett a várandós hölgyek nagy jelentőséget tulajdonítottak annak is, hogy milyen formájú a pocakjuk: ha csúcsos, a gyermek valószínűleg fiú lesz, ha viszont széles, akkor lány – ebben az akár népi jóslásnak is tekinthető jövendölésben talán még ma is sokan hisznek.

Ha kíváncsiak vagytok, mit mond a gyűrű,teszteljétek ti is a technikát valakinek a segítségével! Fűzzetek egy karikagyűrűt cérnaszálra, majd kérjétek meg a segítőtöket, hogy tartsa a csuklótok belseje felé azt. Ha körkörösen kezd mozogni, lányra számíthattok, ha viszont egyenesen, akkor fiúra. Amennyiben nem várható több gyermek, egyszerűen megáll a gyűrűs inga a csukló felett. A tapasztalatok szerint a gyűrű nemcsak a jövőt mutatja, hanem a meglévő gyerekeket is.

Még többet tudhattok meg az ingázásról Susanne Peymann Gyakorlati inga mindenkinek könyvéből, melyben illusztrációkat, ingatáblákat és számos iránymutatást is találhattok az egyik legősibb jóslási formához.

Ha szeretnétek jobban elmerülni a jóslás és a mágikus tevékenységek világában, akkor van egy jó hírünk! A Nők Lapja Ezotéria Est soron következő, októberi 17-i rendezvényén Müller Rózsa avat be a téma rejtelmeibe. Előadásában szó lesz többek között a láthatatlan világgal való kapcsolatteremtésről, a jelenről és a jövőről, de visszatekinthettek a múltba, melynek segítségével megvizsgálhatjátok az aktuális problémák gyökerét is. Mindemellett Rózsa saját útjáról és tapasztalatairól is hallhattok majd, sőt megtudhatjátok, ki az, aki jóslás közben szól hozzá.

Az est részleteiről a rendezvény Facebook-esemény linkjén tudhattok meg még többet, jegyeket és bérleteket pedig ezen az oldalon vásárolhattok.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: Getty Images

(psychics4today.com, psychiclibrary.com)