Tudd meg, ki az, aki nem illik hozzád a horoszkópod szerint!

Azzal már tisztában vagyunk, hogy melyek a legnagyobb hibáink, amelyeket elkövethetünk egy párkapcsolatban és nemrégiben azt is kiderítettük, hogy milyen esküvő illik a személyiségünkhöz a horoszkópunk szerint. Mielőtt azonban új szerelembe bonyolódnánk, nem árt utánanézni, hogy mely csillagjegy szülöttét érdemes kerülnünk.

Kos:

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Bak

A Kos jegy szülöttei szeretik áthágni a szabályokat, míg a Bakok igazi szabálykövetők, sőt, sokszor uralkodók. Ezért a Kos jobban teszi, ha a Bakot messziről elkerüli, mivel folyton úgy érezheti, hogy valamit rosszul csinál. A Kos szereti a spontán dolgokat, a Bak jegy mindent előre megtervez, minden helyzetben tudja, mi lesz a következő lépés. A párkapcsolatban viszont senkinek nem tesz  jót, ha az egyik fél főnökösködni próbál!

Bika:

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Vízöntő

Bár a Bika hagyománykövető, és szereti a jól megszokott dolgokat, a Vízöntő mellett mégis sokszor úgy érezheti magát akár egy robot. A szerelmi kapcsolatokban mindkét jegy odaadó és szeretetteljes, ugyanakkor az ő találkozásuk során a Vízöntő hajlamos magát előtérbe helyezni, és nem feltétlenül törekszik az egyenlőségre.

Ikrek

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Skorpió

A két jegy játéka rendkívül csábító tud lenni, és a szórakoztató flörtölés után már mindkét fél alig várja, hogy megpróbálják együtt, mert kíváncsiak, hogy mi fog történni. De a Skorpió jegy kizárólagosságot és hűséget követel mindenkitől, aki közel akar férkőzni hozzá. Manipulatív és erőszakos énje pedig hamar felébreszti az Ikreket a tündérmeséből.

Rák:

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Nyilas

A vad és szabadságra vágyó Nyilas olyan, akár egy örvénylő tornádó. Ezzel szemben a Rák törékeny és érzékeny jegy, aki egyik pillanatról a másikra szorongani kezd a Nyilas fékezhetetlenségétől. A szabadelvű csillagjegy nem érti, hogy miért olyan fontos a Ráknak a család, hisz a tagjaival bármikor találkozhat, nagy kalandok viszont ritkán adódnak az életben.

Oroszlán:

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Halak

Az álmodozó Halak már az első pillanatban leveszi a lábáról a csillagjegyek királyát, az Oroszlánt. A varázslatos kezdet azonban hamar viharos és drámai kapcsolatba fordulhat át. A depresszióra és befelé fordulásra hajlamos Halak nem mindig reagál jól bizonyos helyzetekre. Mivel egyik jegy sem a takarékoskodásról híres, ezért könnyen előfordulhat, hogy anyagi nehézségeik támadnak a párkapcsolatban.

Szűz:

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Mérleg

Végre valaki, aki értékeli a Szűz kifinomult ízlését és pozitív visszajelzéseket is ad! Az első néhány randevú egészen varázslatosra sikerülhet a két jegy között, már ha egyáltalán eljutnak odáig. A Szűznek ugyanis egészen biztosnak kell lennie abban, hogy ezek a találkozók vezetnek valahová. Ha erre végre rájön, még akkor sem biztos, hogy a rendszertelen életvitelt folytató Mérlegnek jó lesz a találka időpontja.

Mérleg:

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Szűz

A művelt Szűz az első pillanatban azt hiheti, hogy rátalált az igazira. A Mérleggel hasonló az ízlésük, és mindketten odáig vannak a különleges és egyedi dolgokért. De míg az eredményorientált és tervezős típusú jegy folyton azon dolgozik, hogy még jobb legyen, a Mérleg szereti megélni a pillanatokat, imád például költekezni és nem sajnálja olyan dolgokra a pénzt, amik örömet okoznak neki. Ez hosszú távon feszültséget okozhat a párkapcsolatban.

Skorpió:

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Ikrek

A szeszélyes Skorpiót reménytelenül vonzza az Ikrek változékony természete, de hosszú távon ez a kapcsolat kudarcba fulladhat. Az Ikrek kiszámíthatatlan kommunikációja akarva-akaratlanul ahhoz vezet, hogy a folyton féltékeny Skorpió nyomozni kezdjen utána, ami egy idő után az Ikrek agyára mehet.

Nyilas

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Rák

A tanult és ínyenc Rák nagyszerű barátja lehet a kalandor csillagjegynek, de jobb, ha ténylegesen csak a barát zónában maradnak meg egymásnak. Az érzelmes és komoly kapcsolatot kereső Rák ugyanis nehezen viseli a Nyilas szabadságvágyát, a tüzes jegy pedig nehezen tudja elfogadni a másik jegy túlzott érzelgősségét. Meglehet, hogy a kapcsolat végét a Nyilas félrelépése váltja ki.

Bak

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Kos

A gyermeteg Kos jó védelmezője lehet a gondoskodó Bak. Bár elsőre ez idillinek hangzik, éppen emiatt nem biztos, hogy sikeres és boldog lesz az a kapcsolat, amely kettejük között szövődik. A gondoskodás és dédelgetés előbb vagy utóbb ugyanis hatalmaskodásba csaphat át. Mivel mindkét jegy küzd a sikerért és az elismerésért, nagyon nehezen tudnak osztozkodni a megszerzett javakon.

Vízöntő

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Bika

Mint olyan sokan, a Vízöntő is csodálja a szenvedélyes és romantikus Bikát, de egy idő után a Vízöntőben felmerül a kérdés, vajon miért kell folyton győzködnie a másikat a szerelméről. A Bika különleges ízlése teljesen szembenáll a humanitárius értékeket képviselő Vízöntőével. Miközben a Bika legszívesebben kaviárt és lazacot rendelne, a Vízöntő azon töri a fejét, hogyan segíthetne másokon.

Halak

Akivel jobb, ha nem bonyolódik párkapcsolatba: Oroszlán

Bár elsőre a Halakat elkápráztatják az Oroszlán lenyűgöző gesztusai, és az sem kizárt, hogy az első randevún nem tudnak betelni egymással, de egy idő után a Halak sokkal többre vágyik, mint Oroszlán társa. A büszke jegy viszont elképesztő küzdelmet folytat, mert nem szeretne kiszolgáltatottá válni a kapcsolatban.

 

Szöveg: D. E.

Fotó: Thinkstock

(elle.com)