Milyen sztereotípia él rólad, és mi az igazság? Csillagjegyed elárulja!

Nem vagyunk szentek, olykor mi is beleesünk a sztereotipizálás csapdájába, annak ellenére, hogy minden egyes pozitív csalódás után megfogadjuk: nem ítélünk elsőre, mert nem láthatunk mások viselkedése mögé.

Kos

Sztereotípia: Forrófejű vagy, aki nem tudja az indulatait kontrollálni.

Az igazság: Amit mások indulatnak, netán támadásnak és pimaszságnak vélnek, az valójában a saját bizonytalanságodból fakad. Azért válsz olykor hevessé, mert így titkolod, ha kételyeid vannak magaddal kapcsolatban.

Bika

Sztereotípia: Lusta vagy és makacs, ráadásul csak abban hiszel, ami kézzel fogható, ezen kívül szó szerint mindig éhes vagy.

Az igazság: Valóban materialista gondolkodású vagy, de ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy szereted a szép holmikat. Ami a makacsságot illeti, az sajnos pont annyira igaz, amennyire mondják.

Ikrek

Sztereotípia: Kétszínűségedből fakadóan nem lehet megbízni benned.

Az igazság: A kétszínűség az esetedben azt jelenti, hogy jól tudsz alkalmazkodni emberekhez, szituációkhoz, ráadásul különleges tehetséged van ahhoz, hogy másokból hasznot is húzz, ezért tűnik úgy, mintha számító lennél.

Rák

Sztereotípia: A siránkozás és a panaszkodás a te asztalod.

Az igazság: Nem csak átvitt értelemben siránkozol, szó szerint képes vagy mindenen könnyezni, mert nagyon érzelmes vagy, de ez nem jelenti azt, hogy anyámasszony katonája lennél, sőt. Kifejezetten kemény és védekező tudsz lenni, ha a helyzet megkívánja.

Oroszlán

Sztereotípia: Önzésed és beképzeltséged nem ismer határokat. Gyakran úgy hiszed, az egész világ körülötted forog.

Az igazság: Akárcsak a anyaoroszlánok, te is nagyon harcias vagy, ha a területedet véded, ám ezzel együtt is aranyból van a szíved, főleg, ha a családodról, közeli barátaidról van szó. Persze azért nem árt, ha néha mások véleményét is figyelembe veszed. ;)

Szűz

Sztereotípia: Őrült, álszent és nincs saját személyisége – tartják a Szűzről.

Az igazság: Realista vagy és okos, de gyakran visszahúzódó és nem túl közlékeny, talán ezért hisznek mások különcnek és kissé unalmasnak. Elég azonban egyszer megvillantani az igazi jellemedet, soha senki nem fog rád így gondolni.

Mérleg

Sztereotípia: Határozatlanságod és idealizmusod őrjítő.

Az igazság: Lehet, hogy idealista vagy, és néha nehezen döntesz, de pont ez az, amit élvezel: a gondolkodás szabadsága jelent számodra mindent. Ha valaki nem hagy előtted választási lehetőséget, azzal nem tudsz mit kezdeni.

Skorpió

Sztereotípia: Nem érdekel más, csak a szex. Akárhol. Akárkivel.

Az igazság: Igen, nagyon érzéki ember vagy, aki számára fontos az intimitás és a szenvedély, de emiatt nem kell rosszul érezned magad, mert bármit is csinálsz, abban szíved-lelked benne van. Mindent vagy semmit, ez a mottód.

Nyilas

Sztereotípia: Játékosságodról és elkötelezettség fóbiádról vagy híres, a szarkazmus a fegyvered.

Az igazság: Nem félsz attól, hogy lekösd magad, de szeretsz új dolgokat kipróbálni, tapasztalni, megtanulni, egyszóval az újdonság varázsa éltet. Játékosságod nem más, mint optimizmus, nagy adag vidámsággal karöltve, szarkazmusod pedig sokkal inkább nyers őszinteség.

Bak

Sztereotípia: A jellemed unalmas és érzelemmentes.

Az igazság: Tudod, hogy a célt csak kemény és kitartó munkával lehet elérni, ezért a munkádnak élsz, de ez nem jelenti, hogy unalmas lennél. Pusztán csak nehéz elterelni a gondolataidat a témáról. Pont ugyanez igaz az érzelemmentességre is, ha nem lennének érzelmeid, nem szeretnéd ennyire a munkádat. ;)

Vízöntő

Sztereotípia: Tartózkodó és érzéketlen vagy.

Az igazság: Nem zárkózol el semmi elől, csak független vagy és önellátó, ezért nem keresed mások társaságát, segítségét. Ha azonban mégis közel engedsz valakit magadhoz, vagy találsz egy olyan ügyet, ami miatt érdemes harcolni, akkor a szíved teljesen kitárul.

Halak

Sztereotípia: Drámakirálynő vagy.

Az igazság: Imádod a művészeteket és mindent, ami kreativitással kapcsolatos, de mint a legtöbb hasonló beállítottságú ember, borzasztóan érzékeny vagy a külvilágra, ezért neveznek olykor hisztisnek, vagy drámakirálynőnek.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock