Nagy lakberendezési horoszkóp – Milyen stílus illik hozzád?

A csillagjegyek a személyiségünknek olyan oldaláról is árulkodnak, amelyek nem annyira hétköznapiak – például, hogy milyen az ízlésünk, ha lakberendezésről van szó.

Kos

kos

Az uralkodó bolygód a Mars, ami egy nagyon energikus és vad bolygó – ez tükröződik vissza a számodra kedevs lakberendezési stílusban is. A bíbor, a vörös és a drámai árnyalatok állnak hozzád igazán közel, ami pedig a bútorokat és a kiegészítőket illeti: karakteres darabokra szavazol. Szereted szimbólumokkal díszíteni a lakást, szívesen őrzöl meg olyan emléktárgyakat, amik egy-egy dicsőséges pillanatra emlékeztetnek. Te vagy mindemellett az, aki inspiráló idézetekkel tűzdeli tele a lakást, mert a kalandvágy éltet, és ezek a gondolatok állandó motivációval szolgálnak a számodra.

Bika

bika

Természetes érzéked van ahhoz, hogy egy lakásból érzékeny, kényelmes és gyönyörű otthont varázsolj. Szereted a szép holmikat, és úgy tekintesz a lakberendezésre, mint festő a vászonra, ez jelenti számodra az önkifejezést. Szívesen vonultatsz fel képzőművészeti alkotásokat, perzsaszőnyegeket, és más elegáns tárgyakat az otthonodban, de a hétköznapibb kiegészítőket, például a csinos párnákat sem veted meg. Emellett fontos számodra a kényelem, és a minden igényt kielégítő berendezés – házimozi, borhűtő és társaik –, mert szeretsz vendégül látni másokat.

Ikrek

ikrek

Ha egy szóval kellene jellemezni a lakberendezési ízlésedet, az az eklektikus lenne. Szereted a színeket, a játékos formákat, szereted ötvözni a régit az újjal, emiatt az egész otthonod káosz jelleget ölt. Keresed a szokatlan színkombinációkat, és a nem mindennapi dekorációkat – például modern képzőművészek, szobrászok egyedi alkotásait –, de ha valami megtetszik, azt sem bánod, ha éppen a bolhapiacról kell azt beszerezni. Ami mások számára talán rendezetlen benyomást kelt, számodra az otthon kényelmét jelenti.

Rák

rák

A mondás, miszerint ott az otthon, ahol a szíved lakozik, egy az egyben illik rád. Szíved-lelked beleadod ugyanis abba, hogy kellemes, megnyugtató és némileg nosztalgikus légkört teremts bármilyen lakásból. Szereted körülvenni magad kreatív és romantikus tárgyakkal, de nagyon sok szentimentális ereklyét is őrzöl, például ajándéktárgyakat, családi albumokat, gyerekrajzokat – amelyekhez talán kissé túlzottan is ragaszkodsz. A csipke, a fodor és a pasztellszínek a kedvenceid, illetve a tiszta vonalvezetésű bútorok, sőt, vintage vonalat is gyakran csempészel a berendezésbe.

Oroszlán

oroszlán

A mottód, hogy legyen tiszta az elrendezés, barátságos és ne túl modern a felszerelés, és mindezt rengeteg fény és világosság szője át. Ez elég határozott ízlésre vall, de az igazság az, hogy elég széles skálán mozogsz stílus tekintetében, nem lehet azt mondani, hogy csak ezt vagy azt szereted. Nagyon ügyesen tudod a gazdag, karakteres színeket méltóságteljesen és letisztultan használni, sőt, ösztönös érzéked ahhoz, hogy egy ilyen választás is királyi eleganciát sugározzon. Szívesen díszíted a falakat festményekkel vagy éppen afrikai maszkokkal, de az állatminták sem állnak tőled távol, mi több, ha arról van szó, akkor akár kandallót is beépítesz a nappaliba. Nem vagy gyűjtögető, őrizgető típus, viszont rengeteg szobanövényt és vágott virágot használsz dekorációnak, amiért elismerésünk.

Szűz

szűz

Egy dekoratőr veszett el benned, szinte soha nem vagy elégedett az aktuális berendezéssel és díszítéssel, folyton keresed, hogyan tudnál új színt vinni az otthonodba. Azonban utálod kidobni azokat a tárgyakat, amiket már egyszer megvettél – érthető módon –, ezért ezeket is tárolod, bár igyekszel őket nem túlzottan szem előtt tartani. A lakásod számodra a béke és a nyugalom központja, ezért általában az egyszerű, semleges színeket választod, a hasonlóan letisztult bútorokkal. Az egyetlen, amivel hajlandó vagy színt vinni a négy fal közé, az a díszes könyvespolc, ezzel ellensúlyozod a minimalista stílusod.

Mérleg

mérleg

Drága ízlésed van a szó lehető legjobb értelmében, ugyanis annak ellenére, hogy rengeteget költesz lakberendezésre, legalább jó érzékkel válogatsz. Szereted a szép, elegáns holmikat, a cifra díszítést, de nem zárkózol el a modern kiegészítőktől sem, így ugyanúgy megtalálható nálad az aranyozott, barokkos öltözőszekrény – amire nagy szükség van a rengeteg ruhád miatt –, mint a high-tech házimozirendszer. De ami még ennél is jobb, sosem léped át a túlzsúfoltság és giccs határait, ésszerű keretek között kevered az anyagokat és stílusokat. Aki hozzád belép, úgy érezheti magát, mintha egy lakberendezési magazinba cseppent volna.

Skorpió

skorpió

Az otthonod a szentélyed, ahol lelkileg és fizikailag is ellazulhatsz, ezért nagy aprólékossággal találod ki mindennek a helyét, sőt, mondhatni megszállottja vagy a részleteknek. A kilincsektől kezdve a mécseseken át egészen a párnákig mindennek harmonizálnia kell egymással, képes vagy akár egy-egy darabra hónapokat várni, csak azért, mert tudod, hogy tökéletes eleme lesz a lakásodnak. Ami a színeket és bútorokat illeti nem vagy válogatós, egy szenvedélyesebb darab ugyanúgy otthonra találhat nálad, mint egy visszafogottabb holmi, a lényeg, hogy legyen üzenete, illetve hogy passzoljon az általad elképzeld koncepcióhoz.

Nyilas

nyilas

Az otthonosság érzése számodra a nyitott tereknél kezdődik, a túlzsúfolt lakásokban, házakban úgy érzed, mintha szó szerint állandóan falakba ütköznél. A klausztrofóbia érzés miatt folyton keresed az olyan megoldásokat, amelyek világosságot hoznak az életedbe, de emellett igyekszel magad olyan tárgyakkal körülvenni, melyek fontosak számodra, például könyvekkel vagy utazás során szerzett kincsekkel – ezekből inspirálódsz a mindennapokban. Színek tekintetében a narancs és a sárga meleg árnyalatait részesíted előnyben, sőt, szívesen használsz hasonló tónusokat a textíliákon is, hogy az egész ház hívogató melegséget tükrözzön. Apropó textíliák, nincs még egy olyan jegy, aki ennyi figyelmet fordítana a függönyökre, párnákra, takarókra és a szőnyegekre.

Bak

bak

Hagyományos értékeket követsz a lakberendezésben, amelyek kiállják az idő próbáját, így nem ritka, hogy régi családi bútorokkal rendezed be az otthonod. Az antik, klasszikus stílus azonban nem összekeverendő az unalommal, minimális mértékben szívesen csempészel némi modernitást is a lakásba, például a legújabb tévével vagy sütővel, tehát azért mondhatjuk, hogy haladsz a korral. A praktikum és a kényelem kérdése ellenben nagyon összetett az esetedben, szívesen áldozod fel utóbbit a praktikusság oltárán, de csak akkor, ha a kivitelezés impozáns, például a nagypapa egykori bőrkanapéja esetében. Már-már rögeszmésen gyűjtöd a családi fotókat és a trófeákat, és te vagy az, akinek biztos van egy régi vágású bárszekrénye, nem mindennapi italokkal.

Vízöntő

vízöntő

Neked van a legösszetettebb stílusod, ugyanis a múlt, a jelen és a jövő is tükröződik belőle. Mire gondolunk? Megeshet, hogy van egy kárpitozott kanapéd, aminek huzatja a nagymamád korát idézi, kialakítása a modern szempontoknak megfelelő, de például olyan lába van, ami a futurisztikus lakberendezésre hajaz. Nem túlzottan érdekel, hogy minden egyforma és harmonizáló legyen, mi több, akkor érzed magad igazán jól, ha a bútoroknak egyéniségük van – így lehet, hogy a bőr, az acél, a fa, az üveg, és más-más anyagok mind jelen vannak nálad egy légtérben. Színek tekintetében a természet közeli árnyalatokat kedveled, sőt, rengeteg szobanövényt is tartasz, ugyanebből az okból kifolyólag.

Halak

halak

Hangulatos menedék, ahol érzelmileg feltöltődhetünk – így lehetne a lakásodat jellemezni, te ugyanis a stílust a spiritualitással is vegyíted. Egy-egy szín, bútor vagy kiegészítő megválasztásakor külön elemzed, hogy az beleillik-e a koncepcióba, és ha nem, akkor addig alakítasz rajta, míg odaillő nem lesz. Szereted, ha a lakótér vibrál és nőies vonásokkal van átitatva, így a különböző gyertyák, illatosítók, na és persze a puha takarók minden szobában jelen vannak. Mivel fontos számodra a víz közelsége, nem ritka, hogy akváriumot vagy szobaszökőkutat tartasz, de az sem, ha megnyugtató képeket függesztesz a falra, akárcsak egy orvosi rendelőben. Az elsődleges célod ugyanis, hogy ténylegesen megnyugvást tükrözzön az otthonod.

Szöveg: D.A.

Forrás: astrostyle.com

Fotó: Pinterest