Melyik házi kedvenc illik hozzád? Horoszkópod elárulja

Számos kutatás bizonyítja, hogy az állatok jótékony hatással vannak az emberre, de nem mindegy, ki milyet választ. Anyagi és egyéb gyakorlati megfontolások mellett érdemes azt is figyelembe venni, hogy a természetetekhez milyen szőrmók illik. Ebben segít a horoszkóp.

kutya-cica

Kos

Szereted a kalandot, a kihívásokat, emiatt kevés időt töltesz otthon – nyilván így négylábú állat tartása szóba sem jöhet. Ellenben a sziámi harcos hal! Nemcsak, hogy ugyanolyan zabolázatlan természet, mint te vagy, de nem igényel túláradó figyelmet sem. Ezért ő a megfelelő házi kedvenc számodra.

Bika

Önállóságodról vagy híres, ha valaki megpróbál a dolgaidba avatkozni, akkor szúrós lesz a hangulatod. Bár értékeled ezeket a gesztusokat, jobb szereted magadban tartani a dolgokat, akárcsak a sünök, akik bár különleges figyelmet és szeretetet igényelnek, alapvetően a magányt értékelik. Velük az életed kereknek érezheted.

Ikrek

Kíváncsi és szórakoztató vagy egyszerre, és nem kedveled a sablonos megoldásokat az élet egyetlen területén sem. Kutya, macska? Ugyan már! Hozzád egy minimalac illik, aki olyan imádnivaló és figyelemigényes, mint te vagy – szuper párost alkothattok.

Rák

Érzelmeid határozzák meg az életed, de csak nagyon keveseknek engedsz betekintést a belsőd legmélyebb bugyraiba. Mondhatnánk, hogy páncélt viselsz, akár egy teknős, aki talán elsőre, sőt másodikra is bizonytalanul húzódik vissza a házába, de ha érzi a szeretetet, idővel megtanul bízni az emberekben. Az óvatosság mindkettőtökre jellemző, ezért jöhettek ki olyan jól egymással.

Oroszlán

Szeretsz uralkodni, akárcsak az állatok királya, de persze azt senki nem várja el tőled, hogy oroszlánt tarts otthon. ;-) Ellenben egy kutyával kölcsönösen megérthetitek egymást, mert a karizmatikus és hűséges személyiséged pont olyan, mint az ebeké – ezt a legpozitívabb értelemben mondjuk. Ti aztán tényleg, a szó szoros értelmében egymás legjobb barátjaivá válhattok.

Szűz

Egyediséged és érzékenységed hihetetlenül gondoskodóvá tesznek, ezért nálad csakis olyan állatok jöhetnek szóba, akik rengeteg odafigyelést igényelnek. Például a rehabilitációra ítélt szőrmókok nálad jobb helyet nem találhatnak, de szívesen fogadsz be olyan két- és négylábúakat is, akik esetleg már megjárták az utcát, a menhelyet. Neked mindegy, milyen fajta állatod van, csak tudj neki segíteni!

Mérleg

Álmodozó és optimista vagy, még az sincs kizárva, hogy hiszel a húsvéti nyúlban. ;-) Apropó nyúl, a puha, bolyhos és szeretnivaló négylábú állat mellett tökéletes harmóniát érezhetsz, olyan ő számodra, mint a megtestesült szeretet. Nem véletlen, hogy annyira jó párost alkothattok.

Skorpió

Erős, magabiztos és független személyiség vagy, állandó titok övezi a kilétedet, pont ezért, egy görény tökéletes cinkostársad lehet az életben. A görények nagyon okosak, de önálló személyiséggel rendelkeznek, gazfickók, akik mindig valami rosszban sántikálnak. De te pont ebben láthatod meg a bájukat, hiszen tőled sem áll távol, hogy néha letérj a helyes ösvényről.

Nyilas

Optimista vagy, aki együttérzéséről és kalandvágyáról is híres, akárcsak a patkányok, akikből remek háziállat válhat. Egyediek és hihetetlenül okosak, gyakorlatilag kellő időráfordítással bármire meg lehet őket tanítani, te pedig nem az a típus vagy, akit egy ilyen kihívás elrettentene.

Bak

Mivel hajlamos vagy az életedből túl nagy részt a munkának szentelni, ezért fontos, hogy valaki segítsen az életedben egyensúlyt kialakítani. A játékos és szórakoztató csincsilla jó emlékeztető arra, hogy a nevetésre, pihenésre és a játékra is kellő időt fordíts.

Vízöntő

Független és szabad személyiség vagy, akárcsak a macskák, de jelen nem érvényes a mondás, miszerint két dudás nem fér meg egy csárdában. Mivel mindkettőtöknek kellő térre van szüksége, nem avatkoztok egymás dolgába, ettől válhat olyan erőssé a köztetek lévő szeretetteljes kötődés.

Halak

Egy papagáj egyszerre aranyos, kíváncsi és komikus, ami kiegészíti a te korántsem mindennapi álmodozó személyiségedet. El sem tudsz képzelni megnyugtatóbbat, mint télen is madárcsicsergésre ébredni, arról nem beszélve, hogy a madár tökéletes szimbóluma optimista természetednek.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock