Beke Csilla emlékezetes írása a Nők Lapja archívumából.

Társaságban, munkahelyen irigykedve ámuldozunk azokon, akik mágnesként vonzzák a másik nem epekedő képviselőit, ám azt nem mindig tudjuk meg róluk, hogy talán nincs náluk unalmasabb és ügyetlenebb partner.

Az a fránya látszat milyen csalóka is lehet!…

De hát mire figyeljen, minek higgyen az ember fia, lánya, amikor a hozzá illő társat keresi? A kéz alakjának, vonalainak és domborulatainak ismerői szerint ne nézzen semmi mást, csak a kiválasztottja tenyerét, mert az mindent elárul az egyéniségéről, szenvedélyességéről.

Milyen titkokat is tudhatunk meg belőle?

AZ ESKÜVŐRŐL. A jövőjéről ábrándozó tinédzser számára van-e annál izgalmasabb kérdés, hogy vajh’ mikor is lesz az esküvője. Pedig nem kellene mást tennie, mint kiolvasni a saját tenyeréből.

A házasság és a vonzalom vonala a tenyér szélén, a kisujj alatt ered és az ujj középvonaláig fut. Ha a szívvonal közelében található, akkor gazdájából fiatalon lesz házas, ha viszont a kisujjhoz van közelebb, akkor erre csak később szánja rá magát. Ha egyetlen határozott vonal van, akkor csak egy hitvese lesz, ha több, akkor a vonalak számával megegyező. A vékony vonalkák a szerelmi kapcsolatot mutatják.

Útmutató fiúknak

Útmutató lányoknak

A GYEREKEKRŐL. Kezünk elárulja azt is, hogy egy szép napon lesz-e belőlünk szülő, s ha igen, fiúnk vagy lányunk születik-e.

A kisujj tövében eredő és a házasságvonalig lefutó vonalak mindegyike egy-egy csemetét jelez, a mélyek fiút, a vékonyak lányt.

A PARTNERRŐL. Jó alaposan vizsgálja meg kedvesének tenyerén a vonalak hálózatát, sok mindent elárul igazi egyéniségéről. De Isten ments attól, hogy csak a szemének higgyen, hallgasson a szívére és az eszére is. Ha mind a hármat figyelembe veszi – nem választhat rosszul.

beke

Nők Lapja 1993/1. (Forrás: Nők Lapja archívum)
Kiemelt kép: Getty Images