Misztikus hangulatban – A lakás ezoterikus kiegészítői

Érdekesség a Nők Lapja archívumából.

Egy-egy fárasztó nap után könnyebben visszanyerhetjük lelki békénket, ha felfedezzük azokat az ezoterikus eszközöket, amelyek távoli kultúrák, rég letűnt korok hangulatát hozzák el otthonunkba. A tökéletes szellemi ellazuláshoz szükségtelen átrendezni lakásunkat, elég, ha néhány megfelelő helyen és időben alkalmazott tárggyal frissítjük fel környezetünket.

Amikor átlépjük otthonunk küszöbét, a legtöbben magunk mögött szeretnénk hagyni munkahelyi gondjainkat és hétköznapi bosszúságainkat. Ha szívesen kalandozunk az ezotéria világában, könnyen rátalálhatunk azokra a személyes, legbensőbb igényeinknek megfelelő kiegészítőkre, amelyek visszaadhatják számunkra a nyugalom csodás pillanatait. Természetesen minden ilyen eszköz alkalmazásának szabályai vannak, ezek ismeretében viszont- érzékszerveinken keresztül- önfeledten élvezhetjük áldásos hatásukat.

A mágikus füstölő illata például megerősítheti lelki nyugalmunkat, és felszínre hozhatja szunnyadó pozitív tulajdonságainkat. Mennyisége alapvetően a rendelkezésre álló tér nagyságától függ, de egyszerre többféle illatot is égethetünk. A pálcika alakú füstölő tujafa dobozban, hideg és sötét helyen akár évekig is eltartható anélkül, hogy elveszítené aromáját.

A feng shui orvoslás csodálatosan szép, a bennünket körülvevő természet gazdagságát kifejező eszközei a mandalák, amelyek energiával töltik fel az életterületünket. A gyönyörű képek amellett, hogy lakásunk díszei, eljuttathatnak a tökéletes nyugalom állapotába. Ha megismerjük titkaikat, magunk is készíthetünk személyes mandulát, így fedezve fel az alkotás eddig ismeretlen örömeit.

Képeinkkel olyan használati és dísztárgyakat, ezoterikus eszközöket szeretnénk bemutatni, amelyek hosszabb-rövidebb időre elfeledtethetik velünk a jelenkor néha kimerítő valóságát.

Szentesi Nóra

Nők Lapja 2002/38. (Forrás: Nők Lapja archívum)
Kiemelt kép: Getty Images