Sorozatfüggők, drámakirálynők és a rendrakás lélektana az új Nők Lapja Pszichében

Miért válunk sorozatfüggővé? Mi áll a drámakirálynő-jelenség hátterében? Miért provokáljuk ki az irigységet? Hogyan lehet a rendrakás felszabadító? Az új Pszichében, ami nemcsak dupla címlappal, de plusz tartalmakkal is vár, többek között ezekkel a kérdésekkel is foglalkozunk.

„Lapozzatok bele” a magazinba, kattintsatok a képre!

Galéria | 14 kép

Sorozatfüggők, drámakirálynők és a rendrakás lélektana az új Nők Lapja Pszichében

Sorozatfüggők, drámakirálynők és a rendrakás lélektana az új Nők Lapja Pszichében

Fotó megosztása:

Csak még egyet!

22.30 Jó, belenézek, de tényleg csak egy nagyon kicsit, épp csak az első pár percet, hogy megtudjam, miről szól, és hogy sikerül-e a főszereplőnek túlélnie. Csak az elejét, aztán kikapcsolom.

23.45 Nagyon késő van, holnap kelni kell. Van önuralmam, hogy ne toljam túl. Ezért csak egy picit nézem meg a következő rész elejét.

00.30 Nem hiszem el, hogy ilyen szuper cselekményű tud lenni egy forgatókönyv! Hú, ezt most nem hagyhatom itt!

Mindenki tudja, mi ennek a vége: még két rész, még két óra, másnap képtelenség a felkelés, de persze menni kell, estig szédelgés, akkor pedig megint picit belenéz az ember.

Hogy mi a titka a jó sorozatnak? Egy függőnek szinte mindegy is, a lényeg, hogy izgalmas legyen. Ha pedig benne vagy a sokadik részben, már akkor sem vagy képes abbahagyni, ha a következő évad unalmasabb, visz a lendület. Mivel a sorozatnézés gyors tempóban szorítja háttérbe a hagyományos tévézést, a pszichológusok és a trendkutatók is foglalkoznak vele – mi is utánaeredtünk a jó sorozat titkának.

Filmbéli szerepnek tűnik, de a valóságban gyakran találkozunk a drámakirálynőkkel, most összegyűjtöttük a tudnivalókat a nehezen érthető, szélsőséges viselkedésük hátteréről. A mindenáron győzni akaró kolléga sem könnyíti meg a munkanapokat, és egy ilyen kedves vagy barát is kihívás elé állít, de ehhez a témához is hoznak a szakemberek használható módszereket. Húsvét előtt vagyunk, ezért foglalkozunk a rendrakás felszabadító hatásával is, a lakás átrendezésének, a nagy szanálásoknak a lélektanával.

Jó olvasást, kevesebb sorozatot, napsütéses kirándulásokat kívánunk!

Akovács Éva, főszerkesztő 

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, amelyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek. A 2019/2-es Psziché magazint április 11-től keressétek az újságosoknál!