Őszintén: „Nem tudom a gyerekem apjának a nevét sem”

Klára egy spanyolországi nyaralás alkalmával gabalyodott össze egy jóképű idegennel, aki – mint később kiderült – a gyermeke apja lett. A helyzetet csak az bonyolítja, hogy a lánynak fogalma sincs az egyéjszakás kalandjának kilétéről. Lejegyezte: Kovács Gréta.

Irodai asszisztensként, titkárnőként dolgozom egy jogi cégnél. Hónapok óta gondok voltak az egyik vezető elemzőnkkel, aki ellen több vizsgálat is indult. A stressz akkoriban hatalmas volt az irodában, nagy volt a nyomás rajtam, ezért amikor nagy nehezen véget ért a körülöttem zajló őrültekháza, kivettem a nyári szabadságomat, és a barátnőimmel elutaztunk Ibizára.

Titokzatos tünetek

A csajokkal már az első nap úgy döntöttünk, hogy kirúgunk a hámból, így hát elmentünk a sziget egyik legmenőbb klubjába táncolni. Éjfél körül, a bárpultnál találkoztam össze egy helyes sráccal. Sármos arc, izmos test, barna haj és szemek – tipikus szívtipró volt. Csak annyit tudtam róla, hogy brit, a nevét a hatalmas zaj miatt nem értettem pontosan, de valahogyan nem is izgatott. A levegő viszont izzott körülöttünk, ezért a diszkót már együtt hagytuk el. Később felmentünk a hoteljébe, ahol fantasztikus éjszakát töltöttünk együtt. Másnap azonban nem ámítottuk egymást: mindketten tudtuk, hogy ez nem több egyéjszakás kalandnál, ezért elbúcsúztunk, és mentünk a dolgunkra. A nyaralás többi része már kevésbé volt izgalmas, inkább csak a pihenésről szólt, ami rám is fért már. A munkahelyemre visszatérve újból életerősnek és kipihentnek éreztem magam, egészen júliusig, amikor sokszor törtek rám émelygések és különböző rosszullétek. Először azt hittem, hogy csak a légkonditól fáztam meg, vagy hogy vitaminhiányom van, ezért bőszen enni kezdtem a táplálékkiegészítőket. Egy-két nap után rendbe is jöttem, de hamarosan újból jelentkeztek a rosszullétek – most már hányás formájában. Ekkor tényleg megijedtem, ezért fel is kerestem a háziorvosomat, aki többek között arra is rákérdezett, hogy csináltam-e terhességi tesztet. Bevallom, ez fel sem merült bennem, hiszen szingliként éltem, az egyéjszakás kalandról pedig már meg is feledkeztem. Az orvosom ezek után ajánlott pár vény nélkül kapható gyomorsavcsökkentő tablettát, illetve a lelkemre kötötte a pihenést is.

Nagyon bepánikoltam

Úton hazafelé mindvégig a terhességi teszt motoszkált a fejemben. A közeli drogériában vettem egyet, a hazaérkezésem után pedig első dolgom volt elvégezni a tesztet. Amikor az eredménye pozitív lett, azzal próbáltam nyugtatgatni magam, hogy Kata barátnőm pár hónapja kíváncsiságból kipróbált pár ilyen tesztet, és az egyik pozitív lett neki. A nőgyógyászánál persze később kiderült, hogy szó sincs terhességről, csak a teszt volt hibás. Másnap azért vettem még kettőt, és amikor ezek eredménye is pozitív lett, már tudtam, hogy hatalmas pácban vagyok; ahogyan azt is, hogy a gyerek nem lehet másé, mint az ibizai kalandomé, akinek még a nevére sem emlékeztem.

A teljes cikket a Nők Lapja Psziché 2018/7. számában olvashatjátok el. 

Szöveg: Kovács Gréta

Nyitókép: Thinkstock