Az iskolakezdéssel újra megjelent a stressz a gyerekek életében. Vajon hogyan hat ez rájuk és hogyan képesek a maguk módján kezelni, vagy éppen nem kezelni? Az új Pszicében többek között erről, és számos érdekes témáról olvashattok még. Lapozzatok bele!

Nézzetek bele a magazinba, kattintsatok a képre!

Galéria | 11 kép

Csak nyugodtan!

„Az évnyitó után megkértem a férjem, csomagolja be a gyerek füzeteit – meséli Zsuzsa. – Ő perceken belül dührohamot kapott, és kijelentette, hogy 2018-ban rajtunk kívül senki nem köti be a könyveket. Erre nekiálltam megmagyarázni, miért fontos, hogy stílusosak legyenek az elsős könyvei. Fél órája veszekedtünk ezen, amikor a holtfáradt gyerek életében először egyedül bebújt az ágyába és magától elaludt. Másnap volt az első iskolás napja.” És ez egy kiegyensúlyozott, egyébként nagyon nyugodt szülői páros. Mi van ott, ahol már elsőben heti öt különórára jár a gyerek, hétvégén pedig még valami fejlesztésre? Amilyen riasztóan hangzik, annyira gyakori sajnos ez a fajta korai leterheltség. A gyerek pedig nem bírja. Akárhogy is szeretné a szülő, nem lesz egy csapásra kitűnő, nem lesz év végére úszóbajnok, sem kiemelkedő zongorista. Viszont nagyon nem akar ellentmondani. Inkább rágja a körmét vagy fájdítja a hasát. Kicsit tikkelni kezd. A szülő aggódik és nem érti, ő csak jót akar, hiszen hogyan fog a szerencsétlen érvényesülni, ha nem készíti fel az életre? Pszichológus, gyerekorvos, tanár mondja el tapasztalatait a témáról, tanácsait, hogyan kezeljük a helyzetet. Kis segítséggel, odafigyeléssel megoldható, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb legyen az évkezdés. A folytatásról meg majd később beszélünk.

Akovács Éva, főszerkesztő 

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, amelyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek. A 2018/6. Pszichét szeptember 13-tól keressétek az újságosoknál!