Lassítani, de mikor? Fókuszban a stressz és a nők a legújabb Nők Lapja Pszichében

Munka, család, háztartás megállás nélkül? Hol az egyensúly és mégis hogyan csináljuk, hogy minden beleférjen egyetlen napba? Az új Pszicében többek között erről, és számos érdekes témáról olvashattok még. „Lapozzatok bele”!

Nézzetek bele a magazinba, kattintsatok a képre!

Galéria | 8 kép

Lassítani! De mikor?

6.30 Úgy érzem, a vekkert apró forgáccsá verem a tegnap éjjel olvasott könyvvel. Álmos vagyok. Ez nem is álmosság, inkább valami végtelenül fáradt érzés, amiből nem lehet kiszakadni. Mi a fenének olvastam olyan későig tegnap?!

7.00 Kelj fel, légyszi, nem, ne húzd a fejedre a takarót, hol a ruhád, ne egyél csokit, nem, nem mehetsz balerinaruhában, mossál fogat, ne azt vedd fel, hol van apa, miért nem indultok, nincs csoki, idd meg ezt, húzd fel végre, nyomás az ovi, sziasztok.

9.00-16.30 Értekezlet, megbeszélés, még két kézirat, három új hír, ötletek a papíron, ebédszünet, kávé, szerkesztőségi megbeszélés, kávé, telefon, újlap-ötletelés, kávé, jaj, istenem, indulnom kell a gyerekért, kávé.

17.00 Játszótér, persze, maradjunk még, olyan szép idő van, nem úgy gondoltam, hogy a fagyiból kettőt kérhetsz, lököm a hintát még, csak felveszem a telefont, igen, ott találod az anyagot a szerkesztettek között, nem, még nem válaszoltam rá, majd este, gyere le a mászóka tetejéről, nem, nem neked mondtam. Gyerünk haza, nem hozhatod el azt a bicajt, nem, a kutya sem a miénk.

19.30 Irány a kád, segítek, de te is moshatnád magad, ne fröcskölj, légyszi, majd utána mondom a mesét, ne fröcskölj, kérlek, cseng a telefon, várj, persze, megkaptam, válaszolok rá mindjárt, ne fröcskölj, utoljára mondom, nem, nem önnek mondtam, rögtön küldöm.

20.00 Megint éhes vagy, még egy kis sajt, persze kapsz, vizet is, nem, szörpi nincs, igen, hallom, hogy cseng, kicsim, nem, anya már nem veszi fel, gyere, bújj ide, mondom a borzikás mesét, apa még dolgozik, igen, jön nemsokára, szóval hol is tartottunk?

21.30 Mindenki elaludt, enyém az este, akkor most kicsit pihenek, ja, nem, megválaszolom ezt az e-mailt, átnézem a holnapi teendőket, beteszek egy mosást, megvárom, amíg lejár a gép, kiteregetek, kicsit belenézek a hírekbe, aztán egy film talán, kicsit sem vagyok álmos, sok volt a kávé ma, nem baj, olyan jó ez a csend, olvasok még.

Akovács Éva, főszerkesztő

 

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, amelyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek. A 2018/4. Pszichét május 16-tól keressétek az újságosoknál!