Hogyan lesz a szerelemből gyűlölet? Fókuszban az érzelmek az új Nők Lapja Pszichében

Szerelem vagy háború? Hogy veszi át egy kapcsolatban a szerelem helyét a gyűlölet? Mi az oka ennek, és kik az igazi vesztesei egy ilyen helyzetnek? Erről és még több izgalmas témáról olvashattok a legújabb Nők Lapja Pszichében. Ízelítő!

A képre kattintva belekukkanthattok” a magazinba! 

Galéria | 11 kép

Hogyan lesz a szerelemből gyűlölet? Fókuszban az érzelmek az új Nők Lapja Pszichében

Hogyan lesz a szerelemből gyűlölet? Fókuszban az érzelmek az új Nők Lapja Pszichében

Fotó megosztása:

Mert már nem kellesz

-Nem vagyok rá büszke – mondja Nóri –, de az utolsó mondatánál valami elpattant bennem, és ütöttem. 

-Őt? Úgy érted, a férjed? 

-Ja, nem, a kocsiját kezdtem el csépelni a táskámmal. Még szerencse, hogy a mobilom nem volt benne. De így is be tudtam horpasztani a motorháztetőt.

Nóriék szerelme legendás volt, megismerkedésük után pár hónappal megvolt a jegygyűrű, amikor is Márk óriásplakáton tudatta vele, hogy szereti. Aztán az évfordulójukra a megőrzött sms-ekből készíttetett neki könyvet. Hamar jött a kisfiuk is, második évben már büszkén tolták a babakocsit. A mostani konfliktust is épp a gyerekről való egyezkedés szülte, Nóri szeretett volna egy szabad hétvégét, de Márknak az új szerelmével repülőjegye volt épp arra a szombatra. Mert a szerelemnek vége lett, valahol a nyolcadik év közepén, és azóta nem tudnak egy nyugodt mondatot váltani egymással. Mindegy, hogy egy csekket kell befizetni vagy a fiuk szülinapját megszervezni, fél óra után garantált az üvöltözés. Nóri jár terápiára, Márkot pedig meghallgatja az új menyasszonya. A hatéves gyerek pedig vándorol a két lakás között. Magyarországon arról pontos statisztikát találhatunk, hányan váltak el az adott évben, arról viszont sehol nem vezetnek feljegyzést: hány pár tudja kezelni a helyzetet, hányan tudnak beszélni válás után a másikkal, és hányan okoznak szándékosan kárt a másiknak, még úgy is, hogy a gyerekük végignézi. A pszichológusok szerint sok mindentől függ, milyen marad a kapcsolata egy párnak a szakítás után: például a családi mintától, a habitusuktól, de azt senki nem említi, hogy az elmúlt szerelmük hőfokától. Megpróbáltunk összegyűjteni olyan eseteket, melyekből tanulhatunk. Minden helyzetre alkalmazható recept persze nem létezik, de ha azon tudunk segíteni, hogy eggyel kevesebb karosszériát törjünk be, már megérte.

Akovács Éva, főszerkesztő

 

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek. A 2018/1. Pszichét január 24-től keressétek az újságosoknál!