Mi hiányzik életed forgatókönyvéből? A Nők Lapja Psziché szeptemberi számából kiderül!

Van egy film a világon, amiben mindannyian részt vehetünk forgatókönyvíróként, úgy hívják: ÉLET. És akkor induljon a csapó: három, kettő, egy…

hangoló-nyitó

Talán üres frázisnak tűnik, hogy az életünkön sosem késő változtatni, de ez tényleg így van. Honnan tudjuk? Azoktól az emberektől, akik mellett nap mint nap megtapasztaljuk ezt az érzést: a dohányostól, aki az utolsó szál cigarettáját szívja, a nyugdíjastól, aki a hirtelen jött szabadidejét igyekszik okosan kihasználni, vagy azoktól a hétköznapi emberektől, akik nem féltek, hogy belevágjanak az ismeretlenbe. Dosszié rovatunkban több olyan történetet is bemutatunk, melyben a főhősök – dacolva mindenkivel – megvalósították saját álmaikat. Sőt, az ő példájukon felbuzdulva olyan tanácsokat is adunk, melyek segítségével ti is megkezdhetitek az újratervezést.

Persze előfordul, hogy az élet keresztülhúzza a számításainkat, például méhnyakrák formájában, de aki szívós kitartással és hittel rendelkezik, legyőzheti a nehézségeket és új életet kezdhet – derül ki Gyógyulástörténet rovatunkból. A női erő egyébként mindenkiben ott rejlik, vegyük például e havi számunk legendáját, Frida Kahlót, akinek az élete igazi hullámvasút volt, mégis mindig sikerült talpra állnia, sőt, olyan örökséget hagyott hátra, amit sohasem felejtünk. Vagy nézzük azokat a hölgyeket, akik elvesztették az otthonukat, de most az Új Kezdet Háza Női Hajléktalanszállóján próbálják a helyzetből a lehető legjobbat kihozni. Az ő kitartásukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy a nehézségek ellenére képesek színjátszókörükön keresztül valamit adni a világnak.

hangoló1

Ez az ősi női ösztön, mondhatjuk a túlélésé és az újrakezdésé, már gyerekkorban kialakul bennünk, de ahhoz, hogy ténylegesen használni tudjuk, nagyon fontos a megfelelő közeg, melyet részben a szülőknek kell megteremteni. Szendi Gábor, aktuális interjúalanyunk azt vallja, hogy az embernek a gyermeke és a családja a fő életműve, de Farkas Katalin írásából az is kitűnik, hogy a nevelés mellett számolnunk kell a velünk született személyiségjegyekkel is.

Visszakanyarodva a tematikához, ezúttal sem hiányozhatnak lapunkból az egészséges receptek, sőt, a mozgásformák sem – most a gerinctorna kerül terítékre –, de párkapcsolati témákkal is szolgálunk. Megtudhatjátok, van-e élet a szakítás után, hogy miért mond igent a házasságra valaki, miközben a szexet teljesen elutasítja, sőt azt is, milyen érzés szeretve lenni. Ez utóbbi egy olyan love story, amit még a hollywoodi filmesek is megirigyelnének.

hangoló2

A Nők Lapja Psziché 2016. szeptemberi számában is csupa izgalmas témával várunk benneteket, ne hagyjátok ki! :)

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.