Nem, a ghosting nem a szelleműzés vagy éppen a szellemidézés egyik formája, hanem a legújabb párkapcsolati „trend”, amikor az egyik fél nyomtalanul felszívódik és csak az emléke kísérti tovább a szerencsétlen áldozatot.

szellem

Élete során valószínűleg mindenkivel megtörténik, hogy az ígéretesnek tűnő randevú után a partnere szőrén-szálán eltűnik. A kellemetlen helyzetet általában valamilyen nyomdafestéket nem tűrő szóval szoktuk illetni, pedig hivatalos kifejezés is van rá, a ghosting, mely tökéletesen szimbolizálja azt a kiüresedett érzést, amit egy-egy ilyen szituáció után érzünk. Erről a Nők Lapja Psziché új, 2016/5. számában bővebben is olvashattok, mi most inkább azt áruljuk el, honnan tudhatjátok, hogy ghosting-veszélynek vagytok kitéve.

Folyton a szabadságát emlegeti

Nyilván mindenkinek fontos az, hogy szabadon élhessen – vagy legalábbis olyan széles korlátok között, melyek egyáltalán nem érződnek a mindennapokban –, de ha a partneretek több alkalommal is megemlíti, mennyire fontos számára a szabadsága, az azt jelenti, hogy nem akar elköteleződni és valószínűleg csak egy futó kalandnak tekinti a románcot – állítja Marni Battista párkapcsolati coach. A szóban forgó hölgy több, párkapcsolati témájú könyvet is megjelentett már, sőt, az ő nevéhez fűződik a Dating with Dignity nevű weboldal üzemeltetése is, mely párkapcsolati tanácsadással foglalkozik, így mondhatjuk, szakértő a témában.

Eltűnik az éterből

Egy bimbózó kapcsolat kezdetén a felek általában alig várják, hogy hírt adjanak magukról, vagy kapjanak a másikról, de az, aki megmagyarázhatatlanul lassan, vagy egyáltalán nem válaszol ezekre az üzenetekre, és mindenféle kifogásokat gyárt, miért nem reagál rájuk, a ghosting egyik magas szintű művelője lehet. Túl gyáva ahhoz, hogy őszintén megmondja, nem érdeklődik komolyan a másik iránt, ezért idővel inkább kámforrá válik, mintha mi sem történt volna.

Kibúvókat keres

És ha már kifogáskeresés, a ghostok tipikus jellemzője, hogy állandóan kibúvókon törik a fejüket, miért nem érnek rá találkozni, vagy ha rá is érnek, miért tudnak csak rövid időt szakítani a randevúra. Ezt magyarázhatják gyakorlatilag bármivel, és ez még a jobbik eset – inkább az a jellemző, hogy a bokros teendőikre hivatkozva egyszerűen csak lelépnek. Ha ilyen partnerrel találkoztok, nyugodtan vegyétek intő jelnek!

Találkozók törlése

Szintén a ghosting egyik előjele, ha a másik fél a leszervezett programot az utolsó pillanatban visszamondja. Persze egyszer-egyszer ez bárkivel megtörténhet, de ha ez gyakori, vagy a többi pontban leírtakkal egy időben történik, akkor szintén érdemes résen lenni.

Mintha nem is létezne

Végül, de nem utolsó sorban, a ghostok szeretnek elbújni a kíváncsi tekintetek elől, így ugyanis úgy érzik, nem kell felelősséget vállalniuk. Ritkán szerveznek olyan találkozót, ami a nyilvánosság előtt zajlik, sőt, részükről teljesen ki van zárva, hogy a partnerüket megismertessék a baráti körükkel. Szinte teljesen elszigetelik a magánéletüknek ezt a részét a többitől, mintha nem is létezne.

A Nők Lapja Psziché 2016/5. számában bővebben olvashattok a ghostingról, mint új, szakítási trendről. A magazint július 6-ától keressétek az újságárusoknál.

Szöveg: D. A.

Forrás: magazine.foxnews.com, bustle.com

Fotó: Thinkstock