Merre vezet az utad? 3 könyv Popper Pétertől, ami segít megtalálni (X)

Popper Péter gondolatai és életbölcsességei olyan örökérvényű útmutatók, melyek segíthetnek egy örömtelibb, harmonikusabb élet kialakításában.

Hat éve már, hogy Popper Péter elhunyt, de emléke nem merülhet feledésbe, erről a SZINTÉZIS Szabadegyetem gondoskodik, akik Popper Péter emléknapot rendeznek május 21-én „KÜLÖNBEN JÓL VAGYOK” címmel. Az eseményen a pszichológus pályatársai, kollégái, tanítványai és barátai lesznek jelen, akik előadások és kerekasztal-beszélgetések formájában keltik életre a „Tanár Urat. Sőt, a program keretében még a vele készült utolsó portréfilmet is levetítik, amelynek időtlen üzenetei így szóban, és képekben is megelevenednek az érdeklődők előtt.

PopperGyarmatiPaulinyiSariSomi_web

Az előadók között ott lesz Dr. Angster Mária, Dr. Balaicza Erika, Dr. Gyarmati Andrea, Prof. Dr. Füredi János, Dr. h.c. Mireisz László, Paulinyi Tamás, Popper Gábor, Dr. Sári László és Somi Panni is. Bővebb információt a rendezvény Facebook-oldalán olvashattok, de ha nem tudtok részt venni rajta, akkor sincs semmi veszve, hiszen a pszichológusnak rengeteg könyve jelent meg az évek során, melyek szintén hasznos útmutatóként szolgálhatnak a mindennapokban – ajánlunk néhányat!

Lélekrágcsálók – Válogatás Popper Péter legjobb előadásaiból

Kulcslyuk Kiadó, 2010, 3490 Ft

popper-péter-lélekrágcsálók

A válogatáskötetben Popper Péter legjobb előadásai közül gyűjtöttek tízet egy csokorba, hogy a pszichológus színes egyéniségét és jó humorát ugyanúgy megmutassák, mint a benne rejlő bölcsességet. A fejezetek mind a hétköznapi életünk meghatározó momentumaira épülnek, mint például félelemre, szorongásra, hazugságokra vagy éppen családi és párkapcsolati konfliktusokra. De még mindig itt a kérdés, hogy kik is azok a lélekrágcsálók? A válasz a Tanár úr szerint egyszerű, azok, akik gyötörnek és megsebeznek bennünket, a lelkünket. Ez a könyv abban is segít, hogy hogyan védekezhetünk ellenük.

A belső utak könyve

Kulcslyuk Kiadó, 2005, 1480 Ft

popper-péter-belső-utak-könyve

A pszichológus indiai útja során az ősi gyógymódokat, a jógát, valamint összességében a kultúra évezredes bölcsességét tanulmányozta, melynek során rájött, hogy a hinduizmus ősi tanításait, lehetetlen a modern európai kultúrába átemelni, ugyanis a mai társadalmi viszonyok keretei közé egyszerűen nem férnének be. Popper Péter azt a konklúziót vonta le, hogy mindenkinek saját magának kell megtalálnia a számára megfelelő és elfogadható szellemi utat – többek között ebben kíván segítséget nyújtani a kötet.

Hazugság nélkül

Saxum Kiadó, 2011, 1480 Ft

popper-péter-hazugság-nélkül

Miért hazudunk? Lehetséges egyáltalán hazugság nélkül élni? A pszichológus ebben a könyvében ezeket a kérdéseket vizsgálja, többek között azon keresztül, hogy hogyan születik a hazugság, lehet-e megváltozni, de művében a kegyes hazugságokra, a kapcsolati őszinteségre és az önismeret szakadékaira szintén kitér.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock