Mágikus mondatok – A leírt szó ereje (X)

Tudtad, hogy a kézzel írt szavaknak mágikus ereje van? Mikor, mire és hogyan használhatod a benne rejlő rengeteg energiát? Megmutatjuk!

athenaeum_pr

Egy 2010-es tanulmány szerint a magyarok soha nem írnak kézzel levelet, vagy csak elvétve, különleges alkalmakkor. A válaszadók öt százaléka nemcsak levelet, hanem semmilyen egyéb szöveget sem ír kézzel. Az eredmény megdöbbentő, hiszen a papírra vetett gondolatoknak öngyógyító, tudatmódosító hatása is van.

Az állandó online jelenléttel lecsökkent az önmagunkkal töltött idő, ami meggátolja életünkre való reflektálást, az események, problémák valódi feldolgozását.

Mire használhatod az írás erejét?

Úgy érzed, elakadtál az életedben? Rendszeresen ugyanazokba a problémákba ütközöl? Nehezen találod a közös nyelvet a pároddal? Gyakran torkollik vitába a beszélgetésetek? Írd le az ezzel kapcsolatos érzéseidet egy papírra!

  • Az átgondolt mondatok, a papírra vésett szavak segítenek más szemszögből látni a dolgokat.
  • Az események új nézőpontot kaphatnak, és akár a probléma megoldása is kézzel foghatóvá válhat.
  • A leírt mondatok segítik az érzelmek strukturálását, árnyalását is.

Az élőbeszédben megjelenő indulat és agresszió háttérbe szorul, ha adsz időt magadnak és a partnerednek is a megnyugvásra.

Hogyan mondjam el neked…?! Párkapcsolati kibeszélőkönyv

Csapody Kinga író kidolgozott egy írással gyógyító módszert, amelyet olyan pároknak érdemes kipróbálniuk, akik szóban nehezen kommunikálnak egymással. A felgyülemlett sérelmek gyakran meggátolják az eredményes beszélgetést, és kompromisszumos megoldás helyett csak csalódás és vádaskodás éri az embert.

A könyv segít az indulatok nélküli kommunikációban: a gondolatébresztő sorok után az olvasónak lehetősége van elvonulni, és őszintén megfogalmazni, mi az, ami valójában bántja őt. A kötetben található fóliát a borítóra helyezve jelezhető, új bejegyzés került az üres oldalakra.

A kötet célja a szemtől szembeni kommunikáció elindítása. Nemcsak az együttéléssel éppen ismerkedőknek lehet hasznos a módszer, hanem a megrögzött szokásokkal birkózóknak is, hiszen a kapcsolatnak nevezett a társasjátékban ők sem dőlhetnek hátra.

hogyan_jatek

Ha szeretnéd megnyerni a könyvet, figyeld a Facebook-oldalunkat!

Nyereményjátékunkban a megfejtést a játék posztja alá, kommentben várjuk. A helyes választ megírók közül harminc szerencsés a Hogyan mondjam el neked…?! – párkapcsolati kibeszélőkönyvet nyeri meg!

A részletes játékszabályzat itt érhető el.