Mikor mondd el az igazat a gyereknek a húsvéti nyúlról?

A gyerekeknek fontos hinni a húsvéti nyusziban, na, de meddig? Cikkünkből megtudhatod a választ!

húsvéti nyuszi

A Good Housekeeping cikkéből kiderül, hogy a húsvéti nyúl létezésének egyik legfontosabb előnye, hogy fejleszti a gyerekek fantáziáját, ami hozzájárul a szellemi fejlődésükhöz. Nem beszélve arról, hogy ez a karakter segít a kicsiknek megérteni a családi hagyományokat. Ugyanis egy 4 évesnek a húsvéti ünnepekről nem a nagymama töltött tojásai fognak eszébe jutni, hanem a csokitojás és a különös nyuszi.

Persze kérdéses, hogy meddig célszerű felhasználni a tojást tojó tapsifüles meséjét. Előfordulhat, hogy valaki megelőz az igazság leleplezésével. Ilyenkor ne ijedj meg, biztosan elmondja neked is, mit hallott. Ha igaznak vélte, és elkezdett kételkedni, nem érdemes tovább áltatni, inkább kérdezd meg tőle, ő mit gondol a dologról, így aztán saját maga találhatja meg, a számára megfelelő választ.

De mit tegyél akkor, ha senki nem szólja el magát? Ezesetben figyelj a jelekre! Ha észreveszed, hogy a gyereked kezdi felfedezni a valóság és a képzelet közti különbséget, például ha ráeszmél, hogy egy éjszaka alatt nem lehet körberepülni a földet egy varázsszőnyegen, akkor eljött az ideje, hogy lerántsd a leplet! Mondd el neki, hogy a húsvéti nyúl csak a képzeletünkben létezik, és nem valós állat. Arról is biztosítsd a gyereket, hogy ez nem változtat az ünnepen és a családi szokásokon, és minden marad a régiben. Így nem fog nagyot csalódni, sőt, előfordulhat, hogy sokkal érdekesebb lesz számára ez az ünnep.

Fotó: Pinterest