Gondoltad volna, hogy a versolvasás nem csak a szókincsedre van pozitív hatással? Segítségével gyorsabban túljuthatsz lelki fájdalmaidon is, cikkünkből megtudhatod miért.

Woman-reading-a-book-on-sofa (4)

A liverpooli egyetem kutatásából kiderült, hogy az olvasás segít a lelki fájdalmak feldolgozásában. Azonban nem mindegy, milyen szöveget olvasol.

Olyat válassz, amelynek megértése kihívást jelent. A versek, és az elmélkedésre késztető írások aktivizálják az agyadat, hiszen az olvasott szöveg mögé kell látnod, és szabadjára kell engedni a fantáziádat.

És, hogy mindez miért jó? A rugalmas gondolkodás hozzájárul, hogy gyorsabban és könnyebben tudj alkalmazkodni az életedben történt változásokhoz, és egy adott probléma esetén is újszerű megoldásokat találj.

A kutatás vezetője, Philip Davis professzor szerint a versek rendszeres olvasása a depresszióban szenvedő embereknek is hatalmas segítséget nyújthat, mert más színben láthatják az életüket és könnyebben megtalálhatják a kiutat a betegségből.

Tehát, ha valami bántja a lelkedet, akkor porold le kedvenc verses köteted, vagy szerezz be egyet, és szánj időt magadra!

Fotó: Pinterest