Egy ideje már mobil applikációkon is kereshetjük életünk párját, ráadásul a nap minden percében kapcsolatban lehetünk vele. Cikkünkből kiderül, melyek az erre a célra használt, legnépszerűbb alkalmazások.

Composite image of hand holding smartphone showing

Már nálunk is egyre több mobil applikáció használható, a Tinder után tavaly elindult a Jingle, amely nem csak kép és profil alapján segít választani, hanem egy 9 kérdésből álló pszichológiai tesztet is kitöltet a regisztrálókkal.

Szima-Mármarosi Balázs, a Jingle alapítója szerint alapvetően három különböző célból használnak az emberek randiappokat:

  1. ÖNBIZALOMNÖVELÉS: A cél az, hogy „összematcheljenek” másokkal, de utána kezdeményezni nem fognak vagy nem mernek. Ennek az az oka, hogy így próbálják növelni az önbizalmukat, érvényesíteni magukat.
  2. UNALOMŰZÉS: Elcsacsognak egymással, de semmi komoly tervük nincs, jellemzően a beszélgetések kikopnak, személyes találkozóra ritkán kerül sor.
  3. VALÓS TÁRSKERESÉS: Még ha nem is életre szóló szerelmet keresnek, itt mindenképp vágynak a személyes találkozóra, és tesznek is érte.

És hogy melyek a legnépszerűbb társkereső applikációk?

  • Tinder (profilképek és pár mondat alapján dönthetsz)
  • Jingle (matching algoritmust használ)
  • Happn (GPS alapon azokat dobja fel,
    akik a közeledben jártak)
  • Hinge (Facebook-ról ajánl közös érdeklődés alapján)
  • Bumble (a Tinder női kiadása, itt csak a nők tudnak kezdeményezni).

Ha szeretnél olvasni az online randioldalakról is, akkor kattints ide, vagy lapozd fel a Nők Lapja Psziché februári lapszámát a 90. oldalon!

Szöveg: André Melinda

Fotó: Thinkstock