Hasznos tippek, hogy motivált maradj és elérd a céljaidat

Te is sokszor elbizonytalanodtál már egy-egy kudarc miatt? Ha úgy érzed, nem tudod megvalósítani az álmaidat, akkor próbáld ki a cikkünkben szereplő tippeket, és motiváld önmagad minden nap!

ThinkstockPhotos-506101168

Ha szeretnél sikeres lenni, ahhoz szükséged lesz jó adag kitartásra és természetesen motivációra, máskülönben egy gyenge pillanatodban könnyedén elbukhatsz. Motiváltnak maradni azonban nem olyan könnyű, igaz, nem is lehetetlen:

 1. Találd meg azt, amit igazán szeretsz
  Soha nem leszel motivált mindaddig, amíg nem szerelemből fáradozol a célod eléréséért. Próbáld megtalálni azt, ami boldoggá tesz, így az odafelé vezető út is könnyebb lesz.
 2. Erőgyűjtés minden nap
  Hallgass zenét, olvass könyvet, nézz videókat! Az a fontos, hogy megtaláld ami téged motivál, erőt ad a folytatáshoz – erre mindig szánj időt!
 3. Vezess naplót!
  Naponta írd le a célod, gondolataidat, ötleteidet, álmaidat. Mindent, ami az eszedbe jut. Ezek által rengeteget tanulhatsz magadról is, fejlődhetsz és emlékeztetni fognak arra, miért küzdesz.
 4. A féltékenység mint előny? Lehetséges
  Ugye te is sokszor ácsingózol mások sikeres és boldog élete után? Ez nem baj, de ahelyett, hogy rossz érzésed lenne miatta, inkább tudd meg, ők hogyan érték el céljaikat. Meríts belőlük ihletet, lesd el ötleteiket, és alkalmazd is ezeket!
 5. Oszd be a napod!
  Ne próbálj egész nap pörögni, sokkal hasznosabb, ha kijelölsz rövidebb időszakokat, amikor száz százalékosan a feladatodra koncentrálsz. Gondolj csak bele, jobb 1 óra figyelem, mint 3 óra szétszórtság.
 6. Alakíts ki jó szokásokat!
  Azt mondják, 30 nap alatt rendszeressé lehet tenni egy új szokást, addig erőltetni kell, de utána automatikussá válik. A rossz szokásokat kicsi hosszabb idő levetkőzni, de nagyon is szükséges ahhoz, hogy sikeres lehess. Kezd apró lépésekben és lassan alakítsd át mindennapjaidat.
 7. Koncentrálj a jutalomra!
  Ne agyalj minden nap a célodon, ne számolgasd a perceket, hogy mikor fog megvalósulni, ez ugyanis csak visszaveti az erődet. Figyelj inkább arra, mit fogsz azzal nyerni, ha megvalósul.
 8. A lehető legfontosabb pedig, hogy cselekedj!
  Most azonnal, ne holnap vagy a jövő héten. Ne halogass, minden nap tökéletes ahhoz, hogy elkezd megvalósítani az álmaidat!

Szöveg: B.Csák Amarilla

Fotó: Thinkstock

Forrás: The Huffington Post