Szerelmes tanácsok, hogy a Valentin-nap biztosan boldogan teljen (X)

Ha a rózsaszín köd éppen eloszlik, és szürke felhők gyülekeznek a fejetek felett, az alábbi tippeket érdemes észben tartani, hogy orvosolhassátok a gondokat. Főleg február 14-én.

szerelmestanacsok_psziche_jatek

A kulcs: énes kommunikáció
Ha arra készülsz, hogy egy korábbi sérelmedet felhozd a kedvesednek, inkább indítsd Én-nel a mondatot. Mondd el, hogy téged mi és miért zavar a viselkedésében, és semmiképp se az legyen az első szavad, hogy Te. Így sokkal könnyebben beleélheti magát a helyzetedbe, ami már egy apró siker a békülés felé vezető úton.

Mondd ki, amire gondolsz, és ne kertelj!
Mindig neked kell levinned a szemetet? A mosogatás a párodnál valahogy mindig elmarad? És ezek miatt dühös vagy rá? Akkor őszintén áruld el neki, mi bánt, és ne piszkáld! Az egyenes beszéd sokkal többre vezet, mint az ellenkezője.

Ne magadra, a partneredre figyelj!
Ha a vita már javában tart, próbálj meg kívülről a párodra figyelni. Játssz el a gondolattal, hogy te nem a szerelme vagy, és ő épp valaki másnak panaszkodik. Ha túllépsz az egód határain, egyszer csak a másik lesz a fontos, és sokkal egyszerűbben megérted majd, miért veszekszik veled a szerelmed.

Tudatosan fegyverszünetet tartani?
Néha az is segít, ha megbeszélitek, hogy fél napra felfüggesztitek a vitát, és csak később tértek vissza rá. 12 óra sok idő, még egy pihentető alvás is belefér. Lehet, hogy másnap már teljesen más színben látod a dolgokat, mint azelőtt, akárcsak ő. Néha ez is segíthet a megoldásban.

+1 Tanulj mások hibáiból
Sajnos előfordul, hogy a szerelmesek között annyira nagy lesz a feszültség, hogy a békülés szóba sem jöhet, sőt. Ezekből az esetekből is érdemes tanulni, amire remek lehetőség nyílik a ma este 21 órakor debütáló Véres Valentin című sorozatban. Az ID Xtra műsorán induló széria történetei hazugságról, árulásról és titkos viszonyokról mesélnek. A valós bűneseteket dramatizálva feldolgozó csatorna első olyan programja látható Magyarországon, ahol a műsor házigazdája egy magyar híresség lesz, a színész-énekes Péterfy Bori.

Nézd meg ide kattintva az 5 részes sorozat előzetesét, és JÁTSSZ VELÜNK!

Most tiéd lehet egy igazán csajos ajándékcsomag az IDxtra és a TLC Magyarország jóvoltából!

Ha szeretnéd megnyerni az exkluzív csomagok egyikét, figyeld a Facebook-oldalunkat!

Nyereményjátékunkban a megfejtést a játék Facebook-posztja alá, kommentben várjuk. A helyes választ megírók közül öten egy személyi riasztót, egy ütés álló designer kulacsot, egy praktikus táskatartót és a TLC csatorna Született medium sorozatábol ismert  Theresa Caputo: Élet az élet után című könyvét nyerhetik meg!

A részletes játékszabályzat itt érhető el.

szerelmestanacsok_psziche_jatek_nyeremeny