A kapcsolatok életünk talán legfontosabb mozgatórugói. A közelgő Valentin-napon ne csak a szerelemre gondolj, fűzd szorosabbra baráti és családi kötelékeidet is!

nlp_emberikapcsolatok

Ugye neked is fontosak a családtagjaid, barátaid, munkatársaid és persze a szerelmed? Nem csoda, hiszen ezek a kapcsolatok megkönnyítik mindennapjaidat és segítenek, hogy életed sikeresebb és boldogabb lehessen.

Egy kapcsolatért azonban dolgozni kell, kialakítani és fenntartani, hogy az valóban működjön. A Psychology Today szuper tanácsokat ad, amelyek segítségével fejlődhetsz, nyitottabbá válhatsz és javíthatsz kapcsolataid minőségén, hogy aztán annál több szeretetet kapj vissza.

Próbáld ki ezt a 3 egyszerű tippet:

  1. Beszélgess idegenekkel, vagy legalább mosolyogj rá a pultos srácra!
    Egy halvány mosoly, rövid szemezés vagy egy kis csevej is vidámabbá teheti a napodat. Figyeld meg, hogy mennyire fesztelen leszel és még az önbizalmad is növekedni fog, amely pozitív hatással lesz életed minden területére.
  2. Fordulj szeretettel mások felé!
    Minden nap szánj arra pár percet, hogy a szeretteidre gondolj és jót kívánj nekik. Ha erre nincs időd, ragassz a fürdőszoba tükörre néhány üzenetet, amelyek emlékeztetnek arra, milyen jó emberek vannak körülötted.
  3. Gyakorold a megbocsátást!
    Összevesztél valakivel, de nem te vagy a hibás? Légy okosabb, kezdeményezz és kérj bocsánatot, meglátod, sokkal jobban fogod magad érezni. Ha képes vagy felülkerekedni a sértettségen, minden problémát könnyebben tudsz majd megoldani.

Forrás: psychologytoday.com

Fotó: Thinkstock