Sokan úgy vélik, a kor csak illúzió. Egy biztos, akár 60-70 évesen is lehet az ember fiatal, a lelkében mindenképp. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amely segít megőrizni fiatalságunkat, minden korban, mindenkor.
 1. Használd az agyad!

  Egy kutatás kimutatta, hogy azok a 80 éves emberek, akik idős korukban is tanulnak, fejlesztik magukat, sokkal tovább maradnak egészségesek mentálisan. Agytornának kitűnő az idegen nyelvek elsajátítása, de akár valamilyen hangszeren is megtanulhatsz játszani. Elkezdeni sosem késő!
  A kutatásról bővebben itt olvashattok!

 2. Térj el a megszokottól!

  Talán az egyik legjobb módszer, ha új dolgokat próbálsz ki. Feszegesd a határaidat, merj kockáztatni, légy bátor és rengeteg új pozitív élménnyel gazdagodhatsz. Legyen bármilyen apróság, a lényeg, hogy szakadj ki a napi rutinból!

 3. Gondold azt, hogy fiatal vagy!

  Azt már mindenki tudja, hogy a pozitív gondolatok mennyire fontosak. A Yale egyetem egyik kutatásából az is kiderült, hogy sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak azok, akik nem tragikusan élik meg öregedésüket, és elhiszik azt, hogy bármire képesek.
  Legújabb kutatásokból az is kiderül, hogy akik negatív képeket társítanak az öregedéshez, azoknál nagyobb eséllyel kialakulhat az Alzheimer-kór.

 4. Koncentrálj arra, ami boldoggá tesz!

  Az idő rövid, ezt tudjuk jól. Ezért nagyon fontos előtérbe helyezni és ragaszkodni azokhoz a dolgokhoz, amelyek boldogságot hoznak mindennapjainkba. Ez bármilyen apróság lehet: egy jó reggeli kávé, egy kellemes séta, egy nagy beszélgetés a barátokkal, az a fontos, hogy szánj rá időt, hiszen ez tölti fel a lelkedet.

 5. Nevess és nevettess!

  A nevetés boldogsághormonokat szabadít fel és rengeteg jótékony hatása van. Mosolyogj minden nap, vedd észre az élet apró örömeit. Ha sikerül más ember arcára is mosolyt csalnod, hihetetlenül jó érzés lesz!

 6. Járj társaságba!

  Keresd mások társaságát, ismerj meg új embereket, beszélgess sokat, oszd meg érzéseidet! Ez mind abban segít, hogy jól érezd magad. Az is lényeges, hogy tudod, számítanak rád. A közös élmények, csevegések óriási löketet adhatnak az unalmas hétköznapokon is.

 7. Ne idegeskedj!

  Ha teheted, ne aggódj túl sokat, és próbáld nem felhúzni magad az apróságokon. Ezek nem csak a hangulatodra vannak rossz hatással, de károsítják a májat és a gyomrot is. Tehát végy nagy levegőt a stresszes helyzetekben, és lépj tovább, hogy az idődet fontosabb dolgokra fordíthasd!

 8. Álmodj szépeket!

  A pihentető alvásnak köszönhetően leszel energikus a következő napon. Ehhez fontos a csönd és a sötétség, ezért kapcsold ki a tévét, és lefekvés előtt legalább egy órával kapcsold ki a számítógépet – inkább olvass az ágyban! Megspékelheted illóolajokkal is az élményt, a levendula különösen jót tesz ilyenkor.

 9. Ne siess!

  Hagyj időt mindenre, ne kapkodj! Élj meg minden napot, töltsd tartalmasan az idődet, de mindig adj magadnak időt a pihenésre. Állj meg néha, és vedd észre milyen szerencsés vagy. Értékeld a legapróbb dolgokat is!

 10. Nyújtózkodj!

  Reggel és este nyújtóztasd meg izmaidat, engedd el magad! Ez nagyon fontos ahhoz, hogy tested fiatalos maradjon. Iktass be napi 10-20 perces lazításokat, feküdj le a földön, nyújtsd ki karod és lábat, és meditálj. Ez feltölti energiával a testedet és a lelkedet is.

 Ha szeretnél még több tanácsot olvasni, itt és itt megteheted!

psziche_jatek

Szeretnél még többet megtudni arról, hogy maradhatsz testben és lélekben örökifjú? Akkor játssz velünk nagy adventi nyereményjátékunkon!

Ha szeretnéd megnyerni a Nők Lapja Psziché exkluzív karácsonyi csomagját, válaszold meg az alábbi kérdést, és a helyes választ küldd el nekünk a nljatek@centralmediacsoport.hu email címre.

A helyes megfejtést beküldők közül öten egyéves Nők Lapja Psziché magazin előfizetést, Vrábel Krisztina nagysikerű 160 grammos szénhidrátdiéta című könyvének 2. részét, és a Boldogság tanulható! füzetet nyerik meg!

Kérdésünk: Melyik nagysikerű kortárs író egyik fő műve Az alkimista?

A megfejtést az email TÁRGYÁBAN kérjük feltüntetni, a levélben pedig a teljes nevedet és címedet, ahová az ajándékot küldhetjük, illetve a telefonszámod, ha további egyeztetésre lenne szükség a nyereményekkel kapcsolatban!

A beküldés határideje: 2015.12.22. 23.59
Sorsolás: 2016. január 4-én.
A nyertesek teljes névsorát a nőklapja.hu-n tesszük közzé január első hetében.

A válaszokat ide várjuk: nljatek@centralmediacsoport.hu

Részletes játékszabályzat: http://bit.ly/1QSO5iz

Ha érdekelnek az életmóddal kapcsolatos olvasnivalók, keresd fel a Nők Lapja Könyvklub oldalát!