Ha kíváncsi vagy, mit gondol C. Molnár Emma, Bagdy Emőke, Csernus Imre, Feldmár András és még 6 neves pszichológus a szeretetről, boldogságról, karácsonyról, olvass tovább!

psziche_szeretet

„A társadalom zöme számára a karácsony az a három nap az évben, amikor megpróbálnak úgy tenni, mintha szeretnék egymást. Én viszont úgy gondolom, hogy ha május ötödikén vagy február másodikán, vagy akár ma reggel két ember szívből, tisztelettel és szerelemmel tud egymáshoz érni, amikor kinyitják a szemüket – az azt jelenti, karácsony van.” (Csernus Imre)

„Amikor az ember a boldogságot átéli, rendszerint még akkor is csak valami érdekes, izgalmas érzést él át, és csak utána gondolja, hogy ez volt a boldogság.” (C. Molnár Emma)

„A szeretet lát jól, nem a közömbösség. ” (Vekerdy Tamás)

„A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk.” (Vida Ágnes)

„A szeretet definíciója az, hogy a szeretet semmit sem kíván, a szeretet semmit sem akar.” (Feldmár András)

„Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza.” (Sigmund Freud)

„Saját magunkkal való kapcsolatunk és az, hogy mennyi gyönyörűséget találunk az életben, végső soron attól függ, hogy az elménk hogyan szűri meg és értelmezi mindennapi élményeinket. Boldogságunk belső harmóniánkból ered.” (Csíkszentmihályi Mihály)

„A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal jobbnak találjuk a külvilágot is.” (Bagdy Emőke)

„Az érzések megosztása önkéntes lépés, elmozdulás az intimitás felé.” (Tari Annamária)

„Ahol a szeretet uralkodik, ott nincs hatalomvágy, és ahol a hatalomé az elsőbbség, ott nyoma sincs a szeretetnek.” (Carl Gustav Jung)