Pár napja bejárta az internetet Eric Pickersgill Removed című képsorozata, mellyel az amerikai fotós a technológia iránti mérhetetlen szenvedélyünkre akarta felhívni a figyelmet. Ennek kapcsán osztunk meg néhány tippet, hogy a saját életünkben elkerülhessük azt, ami a fotókon megjelenik.

1smartphone

Okosan használt okostelefon

Változtasd meg a szokásaidat, és ha nehezen is, de bírd ki, hogy nem használod a telefont, amikor éppen a barátaiddal, rokonaiddal találkozol. Az se legyen indok, hogy képeken kell megörökíteni az eseményt. Rejtsd a táskád mélyére az eszközt akár kikapcsolva, vagy szimplán hagyd otthon!

Húzz határokat!

Tudasd a többiekkel, barátokkal, kollégákkal, hogy nem vagy elérhető a hét minden napján, minden órában. Szabj magadnak offline szabadidőt, és mondd is el a környezetedben, hogy például este 6 és reggel 9 között nem válaszolsz semmilyen megkeresésre.

Helló butatelefon!

Válts kevésbé okos verzióra! A ránk zúduló információmennyiség legnagyobb részére egyáltalán nincs szükségünk a létezéshez. Ha van mondjuk egy táblagéped, nem kell feltétlenül okostelefon is a zsebedbe.

Viszlát térerő!

Lépj ki a komfortzónádból: mássz hegyet, kirándulj, ússz (a medencébe úgysem viszel magaddal telefont), a lényeg, hogy távol tartsd magad a mesterséges kütyüktől. Egy hétvégi kirándulás nemcsak lelkileg, de szellemileg is feltölt.

via psychologytoday.com

Ha kíváncsiak vagytok Eric Pickersgill fotósorozatára, kattintsatok ide!

Nyitókép: boredpanda.com