Ötletes és könnyen elkészíthető őszi dekorációk falevelekből

Az ősz megannyi csodát tartogat: fantasztikus színekben tárja elénk a természetet, kellemes napsütéssel és szellőkkel kényeztet, és különféle termésekkel ajándékoz meg minket. Ha már túl vagytok a gesztenyegyűjtésen, akkor szedjetek össze egy tucat megsárgult falevelet is! Megmutatjuk, milyen dekorációkat készíthettek belőlük az otthonotokba.

Kínálótál őszi falevelekkel

A tál elkészítéséhez decoupage ragasztóra, ecsetre, egy felfújt lufira és egy nagyobb tálra lesz szükségetek a leveleken kívül. A lufit tegyétek bele az edénybe, úgy, hogy nagyjából a fele kilógjon belőle, majd kenjétek át ragasztóval ezt a felét. Helyezzétek rá a leveleket, és mázoljátok át őket egyesével a ragasztóval. Figyeljetek a tál peremének kialakítására is! Amikor megszáradtak, óvatosan eresszétek le a lufit! Voilá!

Fényjáték egy kis csavarral

Egyszerűen csak tűzzétek az izzók mellé a leveleket és élvezzétek a fényeket!

Mécsesekkel megvilágítva

Ehhez a dekorációhoz szedjetek össze pár befőttes üveget, néhány kötözhető raffia fonalat, mécsest és ragasztót! A leveleket egyesével rögzítsétek az üvegek belső falára, majd díszítő elemként kössetek masnit a nyakukra! Fantasztikus hangulatot teremthettek az őszi estékhez.

Dekoráció lenyomatból

Válasszatok ki egy mutatós papírt, pár izgalmas árnyalatú festéket (például aranyat) és máris nekiláthattok a lenyomatok elkészítésének. Keretezzétek be a saját műveket és függesszétek ki a lakás bármely pontjára! Akár a gyerekeket is bevonhatjátok ebbe a folyamatba.

Keretbe zárt természet

Gyűjtsetek össze pár levelekkel teli faágat, és egyszerűen tegyétek bele őket egy tetszőleges üvegfalú keretbe. Jól mutat majd a nappaliban az így elkészült falikép.

A fal ékei is lehetnek a falevelek

Keressetek egy nagyobb és vastagabb ágat, majd az előzőleg damilra felfűzött levélfüzéreket rögzítsétek rá! Nagyszerűen fog mutatni a konyhában az őszi dekoráció.

Tányéralátét a meleg levesekhez? Igen!

Hasonlóan a fentebbi tál elkészítéséhez, használjatok itt is decoupage ragasztót! Ha elkészült az alátét, akkor már csak azt kell eldöntenetek, hogy milyen ételt tálaljatok rajtuk.

Kerti díszként is jól mutatnak

Ehhez a díszhez használjatok egy fa, műanyag vagy fém alapot, tekerjétek körbe egyszerű spárgával, majd aggassátok fel cérnára, illetve fonalra a leveleket. Az aljukra rögzíthettek tobozokat is.

Könyvlapokkal párosítva

Könyv-, vagy újságlapok felhasználásával is készíthettek különlegességeket. Vágjatok ki tetszőleges formákat a papírokból, majd ragasszatok rájuk színes faleveleket! Ha korábban préseltetek már leveleket, akkor azokat is felhasználhatjátok.

 

Összeállította: Légrádi Júlia

Képek: Pinterest